Radio Bunelu

Pasarelă între Cartierul Dimitrov şi Stadionul Jiul


 Primăria Petroşani vrea să amenajeze, pe fonduri europene, o pasarelă pietonală între Cartierul Dimitrov şi Stadionul Jiul, care să rezolve şi problema pietonilor care vor să traverseze şoseaua de centură.
Acesta este doar unul dintre proiectele cu fonduri europene pe care intenţionează să le implementeze municipalitatea, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, care se declară mulţumit de rezultatele obţinute în primul an de la alegerile locale, mai ales în actualul context politico – economic.
„Sunt mulţumit de rezultate având în vedere şi contextul politico – economic, mă refer la faptul că bugetul a fost aprobat la sfârşitul lunii martie şi lucrurile au mers mai încet, însă ne-am descurcat pe finanţare locală şi pe finanţare pe fonduri guvernamentale, ce am avut. Acum pregătim şi suntem pe ultima sută de metri cu finanţările europene. Este vorba despre Muzeul Mineritului, la care deja am semnat contractul de finanţare. Urmează să mergem la finanţare cu izolarea termică a blocurilor şi avem o serie de alte lucrări pe care vrem să le facem pe fonduri europene, fie că vorbim despre anveloparea şcolii 2, a Colegiului Hermes sau dacă vorbim despre piste de biciclete, de programul de mobilitate, inclusiv o pasarelă care să facă legătura între Dimitrov şi zona stadionului Jiul. Sunt proiecte pe care le avem în vedere, inclusiv iluminatul public şi alte lucruri pe care vrem să le pregătim pentru finanţare cu fonduri europene”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.
Cât priveşte proiectele pe fonduri guvernamentale, edilul din Petroşani spune că se acţionează pe mai multe paliere.
„Cinematograful Victoria este în grafic, Sala Polivalentă – chiar dacă nu este a noastră – este în grafic. Lucrarea este finanţată de CNI, dar utilităţile şi celelalte lucrări sunt finanţate de autoritatea publică locală şi merg mai departe. De asemenea, cu ce ne-am propus pe Colonie suntem în procedură şi în cel mai scurt timp o să avem şi câştigătorul, respectiv cele 3 străzi din Colonie care vor fi asfaltate, cu infrastructura rutieră, trotuare, tot ce trebuie. Şi, să nu uităm şoseaua de centură. Cu cel de-al doilea tronson suntem în evaluare şi în cel mai scurt timp vom avea câştigătorul”, a mai spus primarul municipiului Petroşani.
În această lună s-a împlinit un an de la alegerile locale din iunie 2016, un prilej numai bun pentru a bifa realizările din acest prim an de mandat pentru administraţiile publice locale.
Carmen COSMAN – PREDA

Niciun comentariu: