Radio Bunelu

Gara horror din Lupeni: turiştii veniţi în oraşul minier sunt întâmpinaţi de un loc straniu, plin de gunoaie şi şobolani



Lupeni, unul dintre cele mai sărace municipii din ţară, se poate mândri cu numeroşii turiştii atraşi de staţiunea Straja, în schimb îşi întâmpină vizitatorii cu un loc straniu. Gara  aflată la intrarea în Lupeni oferă un peisaj înfiorător. Clădirea a ajuns în paragină, iar şobolanii şi gunoaiele au umplut câteva dintre încăperile ei. Altele sunt ocupate de birturi.

Autorităţile locale din Lupeni nu par deloc deranjate de starea în care a ajuns gara municipiului: o adevărată rampă de gunoi şi un focar de infecţie, din cauza şobolanilor care şi-au făcut culcuşuri în spaţiile părăsite.

Clădirea aflată în stare avansată de degradare, distrusă parţial de hoţi, a rămas doar locul unor birturi de cartier.

În imediata vecinătatea a acestora, câteva dintre spaţiile staţiei CFR au devenit locuri de dpozitare a gunoaielor şi WC-uri publice, folosite mai ales de clienţii barurilor.

Autorităţile au preferat ascunderea mizeriei şi nu eradicarea ei, dovada fiind faptul că ferestrele încăperilor în care gunoaiele sunt depozitate au fost acoperite pe dinafară, pentru ca vizitatorii să nu vadă, de la distanţă, tonele de mizerie.

Mirosul pestilenţial trece dincolo de placajele de la ferestre şi se împrăştie în întreaga zona. Gara a devenit un simbol pentru decăderea municipiului din ultimii ani, care în anul 2014 a fost aproape de a-şi declara insolvenţa din cauza datoriilor de peste 33 de milioane de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/oefml8




Articol din Octombrie 2016

Niciun comentariu: