Radio Bunelu

CEH important în peisajul energetic național


Termocentralele vor funcționa cu huilă autohtonă. Cererea de energie este mare, iar minerii sunt chemați la lucru, chiar și în zilele de weekend. Pentru a asigura funcționarea celor două termocentrale, CEH va arde, doar, cărbune autohton, nefiind necesar un import. Minerii vor lucra, luna aceasta, atât sâmbăta cât și duminica pentru a asigura producția de cărbune. Sindicaliștii au semnat un protocol cu administrația Complexului Energetic Hunedoara privind asigurarea cadrului legal în vederea plății salariaților.
“Este un protocol care va asigura cadrul legal pentru luna ianuarie. Minerii care vor dori, vor lucra pe bază de comandă sâmbetele și duminicile. Rămâne la latitudinea lor dacă vin sau nu la lucru în zilele de weekend”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.
Cei care vor lucra în zilele de weekend vor fi plătiți pentru munca prestată.
“S-au dispus măsuri astfel încât să creștem producția și să asigurăm stocul de cărbune. Împreună cu sindicatele am stabilit un program de lucru continuu pentru a asigura producția necesară astfel încât să trecem vârful de iarnă. Termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara vor merge, pe mandatul meu, cu producția de huilă autohtonă. Suntem conștienți de importanța Complexului Energetic Hunedoara și a muncii noastre în peisajul energetic național”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.
Mai mult, conducerea societății a purtat discuții cu oficialii Ministerului Transporturilor, astfel încât CFR Marfă să flexibilizeze transporturile vagoanelor cu cărbune spre cele două termocentrale.

Monika BACIU
Sursa:   http://press-media.ro/

Niciun comentariu: