Radio Bunelu

Cum oare ar dori Dumnezeu să sărbătorim acest Crăciun? - Nelu Brie

nelu-brie
Cartea profetului Isaia osandeste un fel al oamenilor de a fi. Profetul spunea din partea lui Dumnezeu, Domnul vorbea prin gura lui zicand: Nu pot vedea unita sarbatoarea cu nelegiuirea.
Text ioan 1:1-14
1 La început era* Cuvântul, şi Cuvântul era cu** Dumnezeu, şi† Cuvântul era Dumnezeu††.
2 El* era la început cu Dumnezeu.
3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El.
4 În El* era viaţa, şi** viaţa era lumina oamenilor.
5 Lumina* luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o.
6 A* venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
7 El* a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el.
8 Nu era el Lumina, ci el a venit ca să mărturisească despre Lumină.
9 Lumina* aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om venind în lume**.
10 El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut.
11 A venit la ai* Săi, şi ai Săi nu L-au primit.
12 Dar tuturor* celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
13 născuţi* nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
14 Şi* Cuvântul S-a făcut trup** şi a† locuit printre noi, plin de har†† şi de adevăr. Şi noi am*† privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.
Nelu Brie – Dumnezeu a binecuvantat omenirea, purtandu-i de grija, lasand peste noi multe daruri, daruri prin care-si arata fata de noi buna vointa. Socot ca unul dintre darurile pe care le-a lasat Dumnezeu noua, oamenilor, este sarbatoarea. SARBATOAREA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU. E randuit ca pe parcursul unui an intreg sa fie asezate multe sarbatori cu profunda semnificatie crestina. Potrivit invataturii Cuvantului lui Dumnezeu, in credinta crestina se gasesc cel putin patru momente de mare semnificatie, de mare importanta.
Primul eveniment este intruparea Domnului nostru Hristos. El s-a petrecut in Betleem, in iesle. Acolo, Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, s-a aratat omenirii, nascandu-se prin sfanta fecioara Maria. Isus Hristos s-a facut om. Al doilea moment s-a petrecut dupa multi ani, dupa ce Mantuitorul a umblat printre oameni plin de har si de adevar la sfarsitul misiunii Sale mesianice. Incununand aceasta misiune, Domnul Isus a mers la cruce si a luat asupra Sa pacatele omenirii. Momentul al doilea este jertfirea Domnului nostru Isus Hristos care s-a petrecut pe crucea asezata pe dealul Golgota in apropierea Ierusalimului. Isus Hristos a murit pentru noi. Daca nasterea Lui este sarbatorita la Craciun, moartea Lui este sarbatorita la Vinerea Mare. Momentul al treilea este invierea. La trei zile dupa ce Isus a fost pus in mormant, Dumnezeu L-a inviat. Patra de pe mormanul in care a fost pus a fost data la o parte. Triumfator, Isus, Fiul lui Dumnezeu, a iesit din mormant. El este viu in vecii vecilor. Invierea Lui este sarbatorita la Paste. A urmat apoi inaltarea la cer a Domnului Isus, inaltare care a fost confirmata de al patrulea moment, eveniment de mare insemnatate pentru crestini. Pogorarea sfantului Duh, care a fost dat de Dumnezeu ca o confirmare a faptului ca Isus Hristos a fost inaltat. Este scris ca Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat un nume care este mai presus de orice nume. Si orice limba sa marturiseasca spre slava lui Dumnezeu ca Isus Hristos este Domnul. Ca Petru sa spuna: „Si acum, odata ce s-a inaltat, a turnat ce vedeti si auziti.” Adica, a turnat darul Sfantului Duh. Acest eveniment, coborarea Sfantului Duh, Il sarbatorim la Rusalii sau la Cincizecime.
Ne gasim acum in fata unui nou ciclu: Nasterea lui Isus, moartea lui Isus, invierea lui Isus si pogorarea Sfantului Duh. Vorbim in aceste zile despre nasterea Domnului Isus Hristos. Aceasta sarbatoare este o sarbatoare caracterizata de bucurie. Exista o emotie aparte in sarbatoarea nasterii Domnului nostru Hristos. Nota dominanta este bucuria. Si celelalte sarbatori sunt frumoase. Si-n ele se gaseste bucurie. Dar, parca sarbatoarea nasterii Domnului  nostru are ceva aparte. Si as zice ca aici in partile noastre de lume are ceva cu totul aparte. Ii multumim lui Dumnezeu ca ne gasim aici. Imi aduc aminte ca acum cu cativa ani buni in urma, ma gaseam in Australia tocmai de sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Hristos. Eram foarte curios sa vad  atmosfera, in toiul verii, la 35 grade caldura, ce-o fi, cum va fi? Si, a venit si acolo Mos Craciun, numai ca era in pantaloni scurti. Mi s-a parut tare ciudat si nepotrivit. Dar, asa era. Revin, spunand ca aici in partile noastre, sarbatoarea Nasterii Domnului, cu colindele care ni le-a dat Dumnezeu, cu aceste obiceiuri frumoase de a ne vizita unul pe celalalt, cu imprejurari ca acea din aceasta seara, incarca cu bucurie sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Hristos.
Ne ramane pentru seara aceasta sa cautam raspuns la o intrebare: Cum, oare, ar dori Dumnezeu sa sarbatorim acest Craciun? Mai este o saptamana. Ma gandesc ca unii dintre dvs. ati facut pregatiri. Am stat de vorba cu unii pe care v-am vazut in fata unor calatorii. Calatorii care se leaga de felul in care doriti sa sarbatoriti aceste sarbatori. Dincolo de planurile pe care ni le facem, dincolo de asteptarile  pe care le avem, dincolo de alergare si alergare, ramane intrebarea: Cum vrea oare Dumnezeu  sa sarbatorim a ceste sarbatori.
Cartea profetului Isaia osandeste un fel al oamenilor de a fi. Profetul spunea din partea lui Dumnezeu, Domnul vorbea prin gura lui zicand: Nu pot vedea unita sarbatoarea cu nelegiuirea. Pentru foarte multi dintre semenii nostri, sarbatoarea aceasta nu este decat un bun prilej  de a-si inmulti pacatele. Din nefericire, asa este. Tot felul de petreceri, tot felul de actiuni, activitati care le incarca si le impovareaza sufletul cu si mai multe pacate. Sa fie oare felul in care Dumnezeu isi doreste sa ne sarbatorim? Ci siguranta ca nu. Ce putem oare spune, potrivit Sfintelor Scripturi, cu privire la aceasta intrebare? Cum ar trebui oare sa sarbatorim sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Hristos? Ingaduiti-mi in aceasta seara sa sugerez trei raspunsuri.
Sunt convins ca trebuie sa sarbatorim sarbatoarea Nasterii Domnului intelegand…
(Pana la minutul 1:22 sau 82:00, mai sunt aprox 33 de minute din predica)

Niciun comentariu: