Radio Bunelu

Germania: Copiii sunt forțați să cânte “Allahu Akbar”


Elevii unei școli primare din Germania au fost forțați să cânte “Allahu Akhbar” și “nu există nici alt Dumnezeu decât Allah”
Ediția electronică a publicației Daily Express via blastingnews.com informează că părintele unei eleve de la o școală primară din stațiunea de schi germană Garmisch-Partenkirchen, a descoperit că fiica sa a fost forțată să învețe o rugăciunea islamică, după ce a găsit o fișă pe care era imprimată în limba germanărespectiva rugăciune.
Părintele susține că fiica sa a fost “forțată” de către profesori să memoreze cântarea islamică și a transmis ca dovadă fișa pe care era imprimată rugăciunea, serviciului austriac de știri unsertirol24. Interesant este faptul că deși Garmisch-Partenkirchen este o cunoscută localitate montană din landul german Bavaria, unde au avut loc Jocurile Olimpice de Iarnă din anul 1936, părintele a ales să trimită informația unei instituții de presă din Austria.
Pe fișa respectivă se putea citi: “Oh Allah, cât de perfect ești tu și laudă ție-ți aduc. Binecuvântat este numele tău și înălțată fie majestatea ta, căci nu există nici un alt Dumnezeu, doar tu…”. Această rugăciune i-a fost dată fetiței în timpul unei lecții de “etică” la o școală din această localitate bavareză. Gisela Herl, directoarea instituției de învățământ nu a confirmat incidentul când a fost întrebată despre el, dar a declarat că școala va emite o declarație scrisă care va detalia poziția conducerii în săptămâna următoare.
 Incidentul vine la doar câteva săptămâni după ce părinții s-au plâns ziarului germanHessian Niedersächsische Allgemeine (HNA), că la grădinița unde sunt duși copiii lor, au fost interzise “ritualurile de Crăciun“, pentru a nu-i ofensa pe copiii și părinții copiilor care provin din “diverse culturi”. Grădinița ”Sara Nussbaum” din Kassel a refuzat să împodobească pomul de Crăciun, să spună copiilor poveștile caracteristice evenimentului sau să sărbătorească Crăciunul în mod tradițional, argumentând că grupul copiilor creștini este minoritar. Un purtător de cuvânt al grădiniței din Kassel a explicat: “Crăciunul nu va fi sărbătorit, în sensul strict al cuvântului. Deoarece majoritatea copiilor de la această grădiniță nu sunt creștini, sărbătoarea nu va fi celebrată în modul în care aceasta este făcută în alte școli”.
Copiii emigranților sunt acum mai numeroși decât copiii cetățenilor nativi în mai multe școli din Germania, țara fiind inundată de afluxul de imigranți în ultimii ani. Mai mult de un milion de imigranțisunt estimați că ar fi ajuns în Germania pe parcursul ultimului an, datorită conflictelor din Siria și Orientul Mijlociu. Oficiul Federal pentru Migrație și #Refugiați estimează că alți 200.000 de oameni vor aplica pentru azil în anul 2017.
http://www.infocrestin.com/germania-copiii-sunt-fortati-sa-cante-allahu-akbar/

Niciun comentariu: