Radio Bunelu

Elveţia intolerantă faţă de creştini

elvetia
Elveţia forţează casele pentru bătrâni creştine să permită suicidul asistat. Altfel îşi pierd licenţa şi pot fi închise, scrie The Christian Post.
O casă de îngrijire condusă de Armata Salvării în Elveția a fost amenințată cu pierderea statutului de centru de caritate dacă nu va accepta suicidul asistat medical în detrimentul principiilor religioase.
Casa de îngrijire a contestat în justiție decizia țării cu privire la prevederile noii legi a suicidului asistat care obligă organizațiile de caritate care îngrijesc bătrâni și bolnavi să permită suicidul asistat medical în cazul în care pacientul cere acest lucru, însă o instanță a Elveției s-a pronunțat împotriva acestei cereri, relatează portalul de știri Catholic Herald.
Alte cazuri asemănătoare au loc în organizații creștine de caritate din Europa, iar un exemplu este cazul din Diest, Belgia, când centrul a fost sancționat din cauza refuzului de a permite eutanasia din motive ideologice.
Neil Addison, director la Thomas More Legal Centre, susține că astfel de cazuri devin o tendință îngrijorătoare. ,,Legea atât în Europa cât și în Vest se pare că vrea să spună că organizațiile nu au dreptul la un principiu comun ci trebuie să țină cont doar de cereri individuale,” a menționat Addison.
Țări precum Belgia au mers mult mai departe limitând în 2014, restricțiile cu privire la legea suicidului asistat spunând că copiii, indiferent de vârstă, pot să decidă să-și pună capăt zilelor.
Portalul The Christian Post a relatat că în luna septembrie un băiat de 17 ani, bolnav în fază terminală, a optat pentru așa-zisul ,,omor prin milă,” deși multe detalii au rămas neclare.
,,Faptul că un băiat a fost ucis în Belgia prin eutanasiere, este un lucru tragic. Doctorii adevărați vindecă, mângâie și protejează pacienții dar în nici un caz nu-i omoară,” a declarat pentru The Christian Post, Arina Grossu, director la Centrul pentru Demnitatea Umană din cadrul Consiliului de Cercetare a Familiei.


Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Elveţia intolerantă faţă de creştini – Stiri Crestine.ro 

Niciun comentariu: