Radio Bunelu

Drumul spre Dealu Babii va fi asfaltat


Consiliul Județean Hunedoara a emis, miercuri, ordinul de începere a lucrărilor pe DJ 666 Dealu-Babii-Vulcan. Este vorba despre ultimii 5 kilometri din drum, proiectul fiind licitat de anul trecut, dar nefinalizat din cauza unor probleme legate de autorizații.
Vicepreședintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru tronsonul Vulcan-Dealuu Babii. Din acest drum mai trebuie modernizați circa 5 kilometri, termenul de realizarea a lucrării fiind de 12 luni de la emiterea ordinului.
Valoarea totală a proiectului este 3,44 milioane de lei.
De mai bine de un deceniu s-a tot discutat de modernizarea DJ 666 ( Merișor-Dealul Babii din Vulcan). Finalizarea acestui drum înseamnă rute mai scurte pentru turiștii i care vin la schi în vestul Văii Jiului, care astfel nu ar mai fi obligați să tranziteze aproape toată regiunea pentru a ajunge la Straja.
Consiliul Județean Hunedoara a scos la licitație modernizarea acestui drum în anul 2011. Dacă va fi practicabil, drumul ar scurta cu 16 kilometri distanța dintre Țara Hațegului și Valea Jiului.
Importanţa DJ 666, cunoscut ca şi “Drumul dracului” sau “Drumul Poştalioanelor” este cunoscută de sute de ani.  În perioada medievală drumul era folosit intens pentru negoţ, aspect evidenţiat şi de realizarea Turnului de vama de la Crivadia, însă, calea de acces şi-a pierdut din importanţă după realizarea, în anul 1870, a căii ferate Simeria-Subcetate – Merişor –Băniţa – Petroşani.
Mihaela MIHAI
Sursa : http://gazetadedimineata.ro/comunitate/drumul-spre-dealu-babii-va-fi-asfaltat/

Niciun comentariu: