Radio Bunelu

Cum arată petrecerea de absolvire a liceenilor din Norvegia





Trei săptămâni de beţie, petreceri sălbatice în fiecare seară şi  partide de sex în public 
 aşa sărbătoresc adolescenţii din Norvegia terminarea liceului  Toate aceste „evenimente” 
marchează trecerea la viaţa de adult şi se termină cu premii diverse câştigate de tineri,  
dar şi cu o paradă de amploare.
Tinerii din toată Norvegia serbează trecerea la viaţa de adult într-un mod inedit, printr-o sărbătoare naţională a adolescenţilor care au terminat liceul, numită „Russefeiring” sau „Russ”, echivalentul pentru festivitate de absolvire în limba norvegiană. 
Toţi absolvenţii trebuie să treacă printr-o serie de provocări pentru a acumula puncte şi a câştiga tot felul de premii. Provocările pot merge de la a intra neanunţat în casa unui profesor şi a dormi acolo o noapte întreagă fără ca el să ştie, până la a face sex în locuri publice. Şi, cireaşa de pe tort, această petrecere începe înainte ca tinerii şă-şi fi dat examenele finale. 
Aled-Dilwyn Fisher, un profesor galez, care a avut şansa să predea în Norvegia chiar în timpul acestei sărbători, a explicat că mare parte dintre provocări nu fac rău nimănui şi sunt amuzante. De partea cealaltă, există obiceiuri de-a dreptul groteşti, cum ar fi acela în care tinerii trebuie să bea jumătate de litru de bere cu două tampoane în gură. 
Alte provocări includ dormitul în copaci, consumul a diferite cantităţi de alcool într-o perioadă strictă de timp sau a petrece o întreagă zi la şcoală mergând de-a buşilea. Lipirea unor afişe pe care scrie „De vânzare” pe maşinile de Poliţie sau cursele în pielea goală prin oraş cerând oamenilor prezervative este o altă provocare. 
Tinerii au chiar şi o uniformă pe care trebuie să o poarte pe toată perioada de Russfeiring, care durează de pe 1 până pe 17 mai. 
Festivitatea de încheiere a Russfeiring este grandioasă. Absolvenţii îşi pun pe ei haine roşii, albaste, negre sau verzi, în funcţie de aria de studiu pe care au urmat-o. Cei mai mulţi dintre ei poartă roşu, pentru că au urmat curicula generală, însă există şi elevi care se îmbracă în albastru pentru că au studiat business-ul, în negru dacă au studiat comerţul şi verde dacă au urmat un program de studii bazat pe agricultură şi mediu. 
Toţi se plimbă prin oraşele lor în maşini, fie că vorbim despre autobuze sau alt tip de automobile. Acestea sunt, deseori, pictate în diferit feluri şi pline cu alcool. 
Înregistrările video care au fost făcute la acest eveniment arată cât de mult se bucură adolescenţii de acest tip de sărbătoare. 
Sursa: http://m.gandul.info/

Niciun comentariu: