Radio Bunelu

Ciparea omenirii (pas cu pas)

Rfid cip
Cat de mic este un cip rfid introdus in mana
Pentru a întelege cum se va instaura regimul mondial de monitorizare a tot ceea ce faci ( adică implantarea de CIP-uri ), ar trebui sa înţelegem cum s-a construit sistemul monetar actual. Nu intru chiar atat de adanc in detalii, până dinainte de existenţa banilor ( trocul etc..) şi presupun că ştim cu toţii despre revoluţia industrială…
Mai recent, pentru a monitoriza mai bine şi a identifica persoanele, statul a creat documente personale ( buletine de identitate, acte de proprietate etc.. ). La început nu era chiar obligatoriu, dar după aceea nu puteai să te înscrii la şcoală, nu te angaja nimeni fără să ai acte, etc.. Acum am putea considera o persoană care nu are acte ca o persoană care nu există, oricum ceva de neconceput.
Apoi au apărut banii în variantă electronică. Băncile nu mai cărau banii cu tirul, iar banii au început să existe sub formă fictivă în bănci ca şi numere în aplicaţii bancare. Pentru asta, bineînteles ca trebuie să mai existe ceva, şi anume cardul bancar. Unele ţări mai „liberale”, vor în curand să elimina banii fizici din circulaţie, iar toate plăţile să se facă prin cardul electronic. Motivează această acţiune pentru a combate crima organizată, traficul de droguri, spălarea banilor etc.. , dar ştim foarte bine că de fapt nu despre asta e vorba, ci despre un control mai aspru asupra populaţiei, control care va fi realizat în viitor şi cu ajutorul internetului lucrurilor.

Codurile de bare, începutul

Când au apărut codurile de bare pentru produse, foarte puţine firme au aderat la sistem, acestea fiind mai mult folosite în piaţa de retail şi nu în comerţul cu amănuntul. Apoi, încetul cu încetul, codurile de bare s-au extins peste tot. Pe la noi nici nu se punea problema de aşa ceva. Ţin minte că în anul 2000 singurul produs care avea ataşat cod de bare era Coca Cola, în rest nu mai gaseam produse însemnate. Apariţia multi-naţionalelor au adus de la sine si marile lanţuri de magazine, care încercau să se folosească de marea masa de consum de care dispunea România, iar acum nu mai există produs fără cod de bare.
666 cod de bare
Cum arată un 6 tipic într-un cod de bare
Despre codul de bare ştim că reprezintă concret numărul 666, deoarece un 6 clasic este reprezentat de doua linii subţiri, iar la marginea din stanga, cea din dreapta şi mijlocul codului de bare avem câte un 6.
Progresul pe care l-a adus folosirea codurilor de bare în economia globală este imens, deoarece s-au redus exponenţial costurile cu vinderea efectivă a mărfurilor în toată lumea, capitalul fiind astfel folosit pentru a dezvolta alte puncte de interes economic. Introducerea codurilor de bare este un proces ireversibil, deoarece de aproximativ 25 de ani de când sunt folosite la nivel internaţional, PIB-ul global a crescut de cateva ori, doar datorită vitezei de circulaţie a banilor ( care este in directă legătura cu folosirea codurilor de bare).
M * V = P * Q
Unde:
M = masa monetara;
V = viteza de circulatie a monedei;
P = nivelul preturilor;
Q = volumul bunurilor si serviciilor

Petrolul, ca bază a economiei mondiale

Hubbert Upper-Bound Peak 1956
Pe de altă parte avem un alt factor incert, petrolul. În anul 1970, America a ajuns la nivelul de „peak oli” ( sursa Wikipedia ), adică apogeul de extragere. De atunci în SUA s-au găsit din ce în ce mai puţine bazine de petrol şi cele care deja erau în folosinţă erau pe terminate. În câteva decenii, tot globul va intra în „peak”, adică în apogeu şi va ajunge spre declin. Petrolul este atât de important pentru susţinerea modului actual de funcţionare a lumii, încât lupta pentru el va fi una din ce în ce mai violentă şi evidentă. Tot ce ţine de infrastructură rutieră, plastic, utlilaje de tot felul etc.. totul este derivat din petrol. Fără petrol, economia globală se prăbuşeşte, iar ţările dependente de petrol vor avea de suferit cel mai mult.

Nevoia de control, din ce în ce mai mare

Statele Unite ale Americii ne sunt prezentate ca fiind cea mai importantă democrație a lumii. Cu toate astea, acolo se duc cele mai mari dispute referitoare la monitorizarea persoanelor ( veziscandalurile NSA ), ţintirea opoziţiei de către aparatul de stat pentru a o slăbi ( vezi scandalurilecontroalelor IRS asupra Tea Party ). Încercările repetate ale serviciilor secrete de a sparge codurile de criptare din ce în ce mai complexe ale reţelelor de socializare sau a altor site-uri importante, subliniază faptul că guvernele pierd din ce în ce mai mult din autoritate, iar aceast lucru va duce la abuzuri din ce în ce mai mari.

Când ne vor „salva” cipurile?

Condiţiile la care se vrea să se ajungă pentru ca ciparea să fie considerată o necesitate sunt destul de complexe. În primul rând viteza de migraţie a capitalurilor şi a banilor, eliminarea birocraţiei, prevenirea spălării banilor, prevenirea rapirilor de copii, a traficului de organe, prevenirea traficului de droguri, combaterea terorismului, prevenirea războaielor, vor fi considerate avantaje ale cipării. Apoi, pe fondul necesităţii de control pe care guvernul o are, cipare va fi furnizată ca singura alternativa concretă la aceste probleme.
Cip rfid 666
Singurele probleme care nu vor fi rezolvate vor fi cele legate de sănătate ( boli imprevizibile, incurabile etc..), cele legate de psihicul uman ( tulburari de personalitate, depresie, etc.. ), dar şi cele legate de resursele energetice. În rest ciparea va fi prezentată mai ceva ca reclama de la FNI, „dormi linistit, atâta timp cât ai cipul pe tine!„. Massmedia va cosmetiza ideea cipării iar în paralel va alimenta publicul ( oile la tăiere ) cu emisiuni de divertisment, filme din ce în ce mai interesante, încât lumea va considera că pentru a păstra societatea în modul în care este, cea mai bună alternativă este ciparea.

Cam aşa ne fierb

” Odată, un psiholog, a pus o broască într-o cuvă cu apă fierbinte. Imediat, broasca a sărit din ea. Din moment ce apa era fierbinte nu a putut rămâne în ea – aşa că a sărit.
Mai târziu, acelaşi psiholog a pus acea broască într-o altă cuvă cu apă şi a început să o încălzească treptat. În douăzeci şi patru de ore a ajuns la punctul de fierbere. Pe măsură ce continua să încălzească apa, a observat că broasca se obişnuise – la fel cum se întâmplă în cazul nostru. Apa se încălzeşte puţin, atunci şi broasca se încălzeşte un pic. Broasca a crezut că nu are niciun motiv să sară; că poate îndura. Aşa s-a acomodat – la fel cum facem noi.
În douăzeci şi patru de ore broasca era deja obişnuită. În momentul în care apa a dat în fiert, broasca a rămas pe loc pentru că nu a observat nicio diferenţă – temperatura apei a crescut puţin câte puţin şi nu a existat o creştere drastică ce ar fi putut-o face să sară.
Broasca a acceptat temperatura, puţin câte puţin. Apa a continuat să fiarbă, broasca a fiert, dar nu a ieşit de acolo. Broasca ar fi putut să sară – nu există ceva mai normal pentru o broască decât să sară – dar nici măcar nu a făcut asta. ”

Fragment din Osho – Războiul şi pacea interioară

Modul tradiţional de trai, ca soluţie la păstrarea liniştii sufleteşti

În România există foarte multe zone care sunt izolate de „tehnologie” şi unde se poate trăi sănătos din toate punctele de vedere. România a avut perioade în istorie în care a dovedit că unitatea oamenilor poate să dărâme pericolele din exterior.
Oare vom reuşi să depăşim şi acest obstacol şi să rezistăm până la sfârşit?
Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârşit, acela se va mântui.  ( Matei Cap 10, 22 )
 http://nouaordinemondiala.com/2015/09/16/ciparea-omenirii-pas-cu-pas/

Niciun comentariu: