Radio Bunelu

Tehnologia care nu te va lăsa să te urci băut la volan [VIDEO]

Autoritatea responsabilă de siguranța în trafic în Statele Unite (NHTSA) ar putea implementa o tehnologie care va detecta când șoferii au consumat băuturi alcoolice.
La finalul anului 2014, România era țara europeană cu cel mai mare număr de decese provocate de accidentele rutiere. Raportându-ne strict la numărul de morți, Statele Unite ale Americii stau, însă, mult mai rău. În anul 2013, numărul persoanelor decedate din cauza accidentelor asociate cu consumul de alcool a fost de 10.706, conform cite-ului Autoblog.com. Numărul total de morți în trafic a fost de peste 33.000. În acest condiții, americanii lucrează la implementarea unor soluții prin care persoanele care au consumat alcool nu mai pot lua parte la traficul de pe șosele.
După cum scrie site-ul Engadget, până la acest moment au fost propuse două soluții extrem de interesante. Una dintre ele ar presupune implementarea unui sistem capabil să detecteze nivelul de alcoolemie în respirație. Cealaltă ar consta în includerea unui scanner în butonul de pornire al mașinii. Atunci când degetul este plasat acolo, acesta verifică nivelul de alcool din sânge. Pentru ambele variante, în cazul în care limitele legale sunt depășite, mașina nu va porni.
Sistemul nu a depășit încă faza de teste și, cel mai probabil, nu va deveni obligatoriu pentru producătorii de mașini. NHTSA speră că soluția va fi adoptată de bună voie în anii următori, odată ce va aduna o susținere politică mai mare.
http://playtech.ro/2015/tehnologia-care-nu-te-va-lasa-sa-te-urci-baut-la-volan-video/

Niciun comentariu: