Radio Bunelu

Efectele mortale ale infidelitatii – studiu

652x450_073003-infidelitate
Voia lui Dumnezeu este sa evitam imoralitatea sexuala: 1 Tesaloniceni 4:2. „Voia lui Dumnezeu este sfintirea voastra: sa va feriti de curvie.” Poruncile lui Dumnezeu interzic adulterul: „Sa nu preacurvesti.”Exodul 20:14.
Parasirea sotului sau sotiei poate fi legala, dar este adulter in ochii lui Dumnezeu.: Luca 16:18. „Oricine isi lasa nevasta si ia pe alta de nevasta preacurveste; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbatul ei preacurveste.”
Pofta este o forma de adulter Matei 5:27-28. ” Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: „Sa nu preacurvesti.” Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.
Cum a procedat Isus cu femeia prinsa in adulter ? Ioan 8:10-11. „Atunci S-a ridicat in sus; si, cand n-a mai vazut pe nimeni decat pe femeie, Isus i-a zis: „Femeie, unde sunt parasii tai? Nimeni nu te-a osandit?” „Nimeni, Doamne”, I-a raspuns ea. Si Isus i-a zis: „Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si sa nu mai pacatuiesti.”
Totusi, cu toate avertizarile divine, infidelitatea in cuplu este o realitate trista a zilelor noastre. Oamenii de stiinta sunt tot mai preocupati sa descopere ce anume sta la baza infidelitatii, dar si care sunt efectele nocive ale acestor practici.
Barbatii care isi inseala sotiile au un risc de aparitia a atacului de inima mult mai crescut decat cei care raman fideli, spun cercetatorii.
Cercetatorii sustin, conform uni studiu recent, ca moartea subita in cursul unui act sexual apare mai frecvent atunci cand barbatii sunt in compania amantelor, decat atunci cand acestia se afla cu sotiile lor.
Specialistii iau in considerare constiinta incarcata, stresul provocat de pastrarea secretului si chiar incercarea de a face fata cerintelor unei femei mai tinere.
Astfel atat atacurile de cord fatale, cat si cele non-fatale apar relativ rar atunci cand barbatii se angajeaza in raporturi intime cu sotiile lor, dar mai des atunci cand sunt cu amantele.
In afara de constiinta incarcata, alte explicatii ar putea fi legate de stres sau de alimentaţia mai extravaganta ori consumul de alcool la care barbatii se dedau in cazul intalnirilor cu femei mai tinere.
http://afirmativ.com/2014/11/25/efectele-mortale-ale-infidelitatii-studiu/

Niciun comentariu: