În afară de medicaţia prescrisă pentru scăderea presiunii sangvine, cercetătorii mai recomandă câteva alimente care contribuie în mod semnificativ la aceasta.
Sfecla: cercetătorii de la Barts and The London School of Medicine and Dentistry, în urma studiilor efectuate pe 15 pacienţi, au concluzionat că, bând un pahar de suc de sfeclă, presiunea sangvină scade, iar acest efect este prezent chiar şi după o zi. Ei afirmă că nitratul pe care îl conţine sfecla dilată vasele de sânge pentru a uşura circulaţia, notează BBC.
Kiwi: cercetătorii de la Asociaţia Americană a Inimii au realizat un studiu pe 199 de subiecţi cu vârsta peste 55 de ani şi au demonstrat că celor care au mâncat 3 kiwi pe zi timp de 8 săptămâni le-a scăzut tensiunea datorită luteinei, un antioxidant puternic.
Mazărea şi bananele: alt studiu arată că alimentele care conţin cantităţi semnificative de potasiu stabilizează presiunea sangvină.
Pepenele roşu: acest aliment răcoritor conţine nutrienţi, fibre, licopen, vitamina A şi potasiu. Un studiu efectuat la Universitatea Florida din SUA arată că aminoacidul L-arginina are efecte de scădere a presiunii sangvine, contribuind la o mai bună funcţionare a arterelor.
Cartofii mov: aceşti cartofi au capacitatea de a scădea presiunea sangvină fără să îngraşe; un studiu realizat pe 18 persoane, care au mâncat câte 6-8 cartofi, de 2 ori pe zi timp de o luna a demonstrat că, după această perioadă, tensiunea lor era mai scăzută.
Tofu: acest produs, precum şi altele din soia, este recomandat pentru cei cu hipertensiune, conform concluziilor unui studiu efectuat de către Colegiul American de Cardiologie.
Cacaua: un studiu de la Universitatea din Adelaide, Austria, arată că flavonoizii pe care îi conţine cacaua ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce contribuie la scăderea presiunii sangvine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu