Pe lângă ceaiurile din plante medicinale, mai există multe remedii naturale pentru a ne opri din sforăit. Puteți face un balsam decongestionant din rută de grădină și ulei de măsline.
Dacă nu ne oprim din sforăit poate fi o mare problemă nu numai pentru persoana care sforăie, dar și pentru cea care doarme alături. Acest zgomot iritant, numit sforăit, ne poate întrerupe somnul. Atunci când se întâmplă acest lucru, înseamnă că ceva blochează calea aerului prin nas și gură.
Sforăitul mai poate fi un simptom al unei afecțiuni cunoscute sub numele de apnee în somn. Aceasta se întâmplă atunci când o persoană se oprește din respirat, parțial sau total, timp de aproximativ 10 secunde, în timpul somnului.
Deși întreruperea somnului prin sforăit poate fi un semn că ceva nu este în regulă în organismul nostru, acesta nu este considerat o problemă de sănătate. Tocmai de aceea, vă sfătuim să cereți un consult medical dacă știți că sforăiți frecvent. Pentru situațiile mai puțin frecvente există mai multe moduri naturiste de a ne opri din sforăit și, automat, de a ne îmbunătăți calitatea somnului.
De ce sforăim?
Dacă nu ne putem opri din sforăit, poate fi din cauza obezității, consumului excesiv de alcool, a răcelii sau a alergiilor, dar și a altor afecțiuni legate de congestia nazală, de deviația de sept, poate apărea în ultimul trimestru al sarcinii sau din cauza alimentației sărace. Dar nu numai.
Cum ne putem trata de sforăit?
Există multe remedii naturiste pentru somn liniștit și sfaturi bune de urmat pentru a ne opri din sforăit. Citiți-le cu atenție și încercați-le.
Evitați alcoolul și sedativele
Consumul excesiv de alcool, dar și alte tranchilizante, relaxează sistemul nervos central, mușchii diafragmei și ai fălcilor, ceea ce poate duce la sforăit.
Luptați cu kilogramele în plus și combateți obezitatea
Dacă o persoană este supraponderală sau obeză, ar trebui să urmeze o dietă sănătoasă, să facă mișcare, sau să ia alte măsuri pentru a slăbi. Factorii menționați anterior pot duce la sforăit deoarece greutatea creează o presiune asupra căilor respiratorii și face respirația mai dificilă.
Tratați alergiile
Persoanele predispuse la alergii probabil că vor fi și la sforăit. De aceea, vă recomandăm să vă tratați alergiile cu un decongestionant sau antihistaminic. Trebui să vă feriți și de praf și să aveți grijă să nu se depună pe mobilă, covoare sau draperii, pentru că poate înrăutăți problema.
Dormiți pe o parte a corpului
Multe studii au arătat că persoanele care dorm pe spate au și tendința de a sforăi. De aceea, vă recomandăm să dormiți într-o parte. Și ca să vă asigurați că reușiți, puteți pune niște mingi de tenis în pat, după ce le-ați înfășurat în șosete. Astfel, disconfortul provocat de ele vă va obliga să dormiți într-o parte.
Folosiți o pernă mai înaltă
Dacă folosiți o pernă mai înaltă, sau chiar două, veți crea condiții mai bune pentru ca aerul să poată trece fără obstrucții prin căile respiratorii. Astfel, veți scăpa de sforăit.
Ceapă
Un truc vechi, care a funcționat în multe cazuri, este să folosiți ceapă. Tăiați o ceapă în jumătate și puneți sare pe ea. După aceea, așezați-o pe o farfurie pe noptieră, unde e bine să o lăsați până a doua zi dimineață.
Soluție salină
O soluție salină poate desfunda căile respiratorii congestionate. Astfel, veți dormi mai bine, cu gura închisă, fără a sforăi. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o jumătate de linguriță cu sare și o cană cu apă la temperatura camerei. Folosiți acest amestec pentru a pune picături în fiecare nară.
Ceai de urzică
Ceaiul de urzică este un alt remediu bun pentru a vă opri din sforăit. Amestecați o lingură cu frunze uscate de urzică într-o cană cu apă fierbinte și acoperiți-o timp de 10 minute. Beți înainte de culcare.
Ceai de salvie
Salvia este remediul perfect pentru diferite probleme respiratorii. Tocmai de aceea este recomandată și pentru sforăit. Trebuie doar să faceți un ceai cu câteva frunze de salvie într-o cană cu apă fierbinte. Lăsați să se infuzeze timp de 10 minute, strecurați și beți înainte de culcare.
Ulei de măsline și rută de grădină
Pentru acest remediu, aveți nevoie să amestecați o cană cu ulei de măsline și 50 de grame de rută într-un recipient închis etanș. Lăsați amestecul la macerat timp de două săptămâni, apoi strecurați-l. Folosiți niște benzi pentru nas la aplicare. Restul amestecului trebuie să stea la întuneric.
http://dozadesanatate.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu