Radio Bunelu

Înțelepciune de la clasici: Pe noi, creștinii, de ce nu ne bagă nimeni în seamă?

Dr.-D.-Martyn-Lloyd-Jones
Se pare că biserica nu merge prea bine, cel puțin în partea noastră de lume. Așa că încercăm noi din greu să ticluim fel și fel de strategii, de programe, de evenimente, de conferințe…doară, doară se urnește carul din loc. Există anumite momente când ”carul” nostru începe chiar să scârțâie din toate încheieturile, pare că acuma își dă drumul la vale, dar, în cele mai multe situații, este vorba despre o alarmă falsă. Și mai specific, în mod deosebit în lumina ultimelor evenimente, cred că ar trebui să ne întrebăm cum de am ajuns să avem un impact atât de redus asupra societății? Ciudat faptul că și acolo unde suntem majoritari și ne agităm…nu prea ne bagă nimeni în seamă. Iată câteva gânduri pe tema aceasta, de la Martyn Lloyd-Jones. Din punct de vedere fizic, un om mic de statură. În toate celelalte privințe, un uriaș. Să îl ascultăm:
”Cum se face că primii creștini, o mână de oameni, au avut un impact atât de profund asupra lumii păgâne în care au trăit? Datorită a cine au fost ei. Nu datorită organizării lor, ci datorită calității vieților lor, datorită puterii pe care o aveau din pricină că erau creștini adevărați. Acesta este modul în care creștinismul a cucerit lumea antică și devin tot mai încredințat de faptul că aceasta este singura cale prin care creștinismul poate influența lumea modernă. Cred că lipsa influenței majore a bisericii în lumea de azi se datorează doar unui lucru: suntem atât de diferiți de descrierea creștinilor pe care o găsim în Noul Testament.” (citat preluat din God’s Ultimate Purpose, predici din Efeseni 1, p.24)
Legat de ceea ce spune Lloyd-Jones, îmi vine în minte și o întâmplare relatată de Os Guinness în The Call. Pe vremea când tiparul nu se inventase, un nobil a pus mâna pe o copie a Noului Testament și a citit-o cu aviditate. Reacția lui: ”există doar două posibilități. Fie acesta nu este Noul Testament, fie noi nu suntem creștini…”
Poate că soluția este mai aproape și mai departe, mai simplă și mai dificilă decât ne-am imaginat.
(Sursă foto: aici)
Sursa: https://valentinfat.wordpress.com

Niciun comentariu: