Radio Bunelu

SĂRBĂTORILE CARE ÎMI PRODUC BUCURIE.

Românului îi place să sărbătorească. Avem multe sărbători, ne plac şi ne dorim mai multe. De fiecare dată când se mai adaugă în calendar o sărbătoare, jubilăm. Numai că sărbătorile noastre sunt diferite. Avem sărbători care cel puţin teoretic Îl au în centru pe Domnul Isus, dar avem multe sărbători care îi au în centrul lor pe oameni.

Avem sărbători ce îi pun în centrul lor pe cei vii, dar avem foarte multe sărbători care îi au în centru pe cei morţi. Mai rar, dar avem sărbători ce au în centru familia şi sărbători care au în atenţia lor individul. Conştienţi sau nu, deşi ne numim naţiune creştină, avem sărbători care îl au în centru pe Satan.
O astfel de sărbătoare se apropie – HALLOWEEN-ul! Dacă în urmă cu puţin timp nu se ştia de ea, sau nu i se dădea importanţă, astăzi tot mai mulţi „creştini” români îi oferă o mare atenţie. Fără să ne informăm de originile ei şi de scopurile ei, o sărbătorim în familie, în şcoli şi diferite alte cercuri. Oare câţi dintre români ştiu originea şi însemnătatea acestei sărbători?
Oare câţi realizează că sărbătoarea acesta şi multe altele ne încadrează la avertizarea apostolului: „Se vor lepăda de credinţă ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor?” Nu am intenţia să enumăr toate sărbătorile şi greşelile din ele. Vă voi spune însă care sunt sărbătorile care îmi produc bucurie şi vă voi îndemna să le sărbătoriţi. Eu mă bucur şi îndemn pe oricine să se bucure de orice fel de sărbătoare care Îl are în atenţie şi în centru pe Domnul nostru Isus Cristos.
Dragii mei, vă încurajez să avem sărbători. Să ne gândim la cele existente şi să ne planificăm sărbători. Să sărbătorim evenimente din viaţa noastră, din viaţa copiilor noştri, din viaţa semenilor şi din viaţa adunării. Putem sărbători evenimente din viaţa naţiunii sau chiar din viaţa altor naţiuni. Numai că dacă vrem să avem inimă curată, mărturie bună şi o aşteptare liniştită a revenirii Domnului Isus, atunci trebuie să facem în aşa fel ca în toate, slava, mulţumirea şi onoarea să o primească Domnul Isus Cristos.
Da, în orice sărbătoare, El trebuie să fie prezent, onorat şi binecuvântat. Acolo unde El nu are loc şi nu este cinstit să nu avem loc nici noi. Sărăbătorile respective să nu aibă loc nici în inima noastră, nici în familia noastră şi nici în adunărie noastre. Afirmăm mereu că suntem o naţiune creştină. Deocamdată sărbătorile ne contrazic. Cele mai multe sărbători nu au de-a face cu Domnul Isus. Noi sărbătorim oameni, sfinţi, lideri, evenimente care pot să nu aibă nimic cu creştinismul. Am împrumutat şi am inventat tot felul de sărbători, dar am uitat şi uităm tot mai mult să Îl sărbătorim pe Domnul nostru Isus Cristos.
Vă invit să ne gândim la sărbătorile noastre şi la relaţia lor cu Domnul Isus. Să ne cercetăm şi unde este cazul să ne pocăim. Să studiem Scripturile, să cerem înţelepciune de sus şi în puterea Duhului Sfânt să facem din fiecare zi o sărbătoare de mulţumire pentru prezenţa, iubirea, bunătatea şi credincioşia lui Dumnezeu. Să sărbătorim harul divin oferit în Domnul Isus Cristos şi pentru salvare şi pentru sfinţire.
Sărbătorindu-L pe El şi sărbătorind cu El vom ajunge la veşnica sărbătoare!
Pastor Viorel Iuga
Presedintele Uniunii Baptiste din Romania

Niciun comentariu: