Radio Bunelu

Cum poti creste imunitatea corpului in doar 15 secunde


Un articol de Calin Petru Barbulescu 

Prof. Dr. Sergey Bubnovsky, specialist in terapia chineza, cadru activ al renumitei Universitati din Moscova, recomanda o metoda simpla pentru stimularea sistemului imunitar – lovirea usoara a apei reci cu talpile.

Citeste mai jos cum sa urmezi aceasta metoda!

Baile cu apa rece au o traditie veche in multe culturi, si pe buna dreptate. Daca dusurile si baile in apa calda sunt benefice pentru corp, temperaturile scazute potenteaza efectele terapeutice ale apei.

Un studiu realizat de cercetatorii germani a concluzionat ca persoanele care fac dusuri reci timp de cel putin doua minute pe zi sunt mai putin predispusi la raceli.

Dusurile reci au un efect revigorant. Accelereaza pulsul cardiac, imbunatatind astfel circulatia sanguina. Daca numai spalatul pe fata cu apa rece este deajuns pentru a te trezi si a te revigora, imagineaza-ti efectul cumulat al dusurilor cu apa rece.

Multi cercetatori sustin ca dusurile reci reduc stresul si imbunatatesc dispozitia. Un sondaj realizat la Universitatea Commonwealth Virginia din Richmond, SUA a constatat ca apa rece stimuleaza productia de norepinefrina, un hormon similar adrenalinei, inclusiv cu privire la rolul pe care il indeplineste. Deosebirea consta in faptul ca functia acestui hormon se rasfrange asupra capilarelor sanguine si ca acesta are proprietati antidepresive.

Iata mai jos metoda detaliata a Dr. Sergey Bubnovsky:

In fiecare seara, inainte de culcare, umple un lighean cu apa cat mai rece (poate fi si de la frigider). Apoi asaza-te pe un scaun si tine ligheanul langa tine. Incearca sa scufunzi ambele picioare in apa rece si apoi sa le mentii timp de 15 secunde scufundate. 

Dupa ce ai incheiat procedura, este recomandat sa incalti sosete de bumbac.

Practica aceasta metoda in fiecare seara inainte de culcare si astfel iti vei intari sistemul imunitar.

In caz de raceala, poti apela la aceasta metoda pentru a fortifica imunitatea corpului „de urgenta”. Pentru aceasta, aplica metoda la fiecare 4 ore.

Nu-ti face griji, nu risti sa agravezi simptomele de raceala cu aceasta metoda! Aceasta metoda nu are efecte adverse, iar beneficiile sale asupra sistemului imunitar le vei observa singur - Vor fi considerabile!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.
- See more at: http://www.secretele.com/2015/08/cum-poti-creste-imunitatea-corpului-in.html?m=1#sthash.rFSXDTls.dpuf

Niciun comentariu: