Chiar asa, la ce foloseste zaharul in casa si in jurul casei? La multe! Zaharul este un produs natural si are o serie de utilizari mai putin stiute in casa si in jurul casei. Iata cateva, pentru ca este bine de stiut la ce foloseste zaharul in casa si in jurul casei.
Tine florile taiate, proaspete mai mult timp. Amesteca trei linguri de zahar si doua linguri de otet intr-un vas cu apa calda, apoi aseaza in aceasta solutie florile taiate. Zaharul hraneste tulpinile si florile, iar otetul opreste dezvoltarea bacteriilor.
Indeparteaza petele de iarba. Iata la ce foloseste zaharul in casa si pe langa casa, si pun pariu ca nu stiai. Iata cum se foloseste: combina zahar (o lingura, doua) cu foarte putina apa, pana rezulta o pasta groasa. Aplica pasta direct pe pata de iarba. Lasa sa actioneze pentru aproximativ o ora, dupa care spala haina ca de obicei.
Te-ai ars la limba? Suge un varf de cutit de zahar sau un cub de zahar. Senzatia neplacuta dispare rapid.
Curata filtrul de cafea. Toarna 1/4 de ceasca de zahar si pune apa in filtru, apoi lasa-l sa functioneze normal. Repeta daca este nevoie. Solutia curta bine aparatul.
La ce foloseste zaharul in casa si in jurul casei? Tine painea si prajiturile proaspete. Pune cateva cuburi cu zahar in containerul pentru paine sau in cutia cu biscuiti. Vor ramane proaspete pentru mai multa vreme.
Citeste si: Solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei
Curata murdaria si petele de lipici de pe maini. Amesteca zahar tos cu putin ulei de gatit si freaca-te bine pe maini. Te vei curata simplu si rapid.
Indeparteaza furnicile si gandacii de gradina. Amesteca parti egala de zahar pudra cu praf de copt si pune pudra in locurile de trecele al furnicilor si gandacilor. Combinatia este devastatoare!
Citeste si: Scapa de tantari rapid si eficient
Scapa de daunatori din categoria nematozi din gradina. In cazul in care plantele sau radacinile plantelor au fost atacate de nematozi, presara la radacina plantelor zahar. Acest lucru stimuleaza dezvoltarea viermilor buni si a unor microorganisme care produc un mediu ostil pentru nematode.
Sursa foto: hepta.ro
http://www.casa-gradina.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu