Radio Bunelu

De ce creștinii din SUA au admis legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex?

Întrebare: 
Cum explicați faptul că Curtea Supremă de Justiție a SUA a decis la 26 iunie 2015, cu un vot de 5 la 4, legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în toate cele 50 de state? Este binecunoscut că creștinii evanghelici se găsesc într-un mare număr în această țară și au impact la nivel mondial. Cum au permis ei să se întâmple aceasta în țara lor? 
 
Îmi pun și eu întrebarea aceasta… Cu multă întristare am aflat despre decizia Curții Supreme de Justiție a SUA de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex în toate cele 50 de state. Cauzele sunt multe, complexe și nu pot fi acoperite într-un articol. Se necesită din partea liderilor creștini ai țării o cercetare minuțioasă a celor  întâmplate ca să vadă cum și ce au de făcut în vederea anulării acestei decizii până când nu se vor declanșa prigoanele împotriva Bisericii. 
 
De ce, totuși, s-a ajuns până la această decizie drastică și nimicitoare pentru homosexuali și pentru toată societatea? Pentru că oamenii L-au părăsit pe Dumnezeu. Capitolul 1 al Epistolei către Romani arată clar că atunci când se socot singuri înțelepți și Îl părăsesc pe Dumnezeu, oamenii înnebunesc și ajung să facă urâciuni prin care singuri își aduc nimicire. Statele Unite ale Americii au avut la temelie învățătura Bibliei și aceasta s-a reflectat în Declarația de Independență și în toată istoria lor. Urmând această învățătură, s-a ajuns la cel mai înalt nivel al democrației și libertății omului, dar s-a trecut peste limită. 
 
În ziua când a fost scoasă rugăciunea și studierea  Bibliei din școlile publice s-a dat startul. Poate mai înainte, dar unul vizibil și drastic a fost atunci. Atunci creștinii au avut de insistat să fie adusă Biblia înapoi în școli și la aceasta trebuiau să-și unească eforturile toți. Prea ușor s-a cedat și, în cele din urmă, școlile au devenit platformă pentru răspândirea ateismului și a imoralității care este adusă de acesta. Mulți oameni au fost convinși pe băncile școlii căhomosexualitatea este înnăscută și nu este o alegere. 
 
Problema mare este că noi nu realizăm la timp seriozitatea pericolelor. Undeva ne purtăm ca ginerii lui Lot care credeau că el glumește când îi avertiza desprepericolul nimicirii care venea asupra Sodomei. Lot, la fel, nu a realizat pericolul la care s-a expus pe sine și pe membrii familiei sale când a venit să locuiască în Sodoma. Când a avut loc la Chișinău festivalul homosexualilor și am ieșit să mă pronunț împotrivă în mod public, au fost câțiva creștini și un număr foarte mic de slujitori ai Evangheliei care au fost solidari cu mine. Cei mai mulți însă îmi spuneau că nu este treaba noastră să-i judecăm pe acești oameni, că noi trebuie să ne căutăm de lucrul Evangheliei și să-i lăsăm în pace etc. Au fost și de cei care au căutat să mă încurajeze că este bine ce fac, dar nu s-au grăbit să se implice și ei. Problema aceasta este prea mare ca să o poată rezolva un singur om sau un grup mic de slujitori. Este nevoie de solidaritatea tuturor creștinilor pentru a opri acest val rău care vine asupra Bisericii. 
 
Urmăresc acum paginile creștine de internet și văd cum mai mulți lideri care altădată nu spuneau un cuvânt despre această problemă au început să ia atitudine, cel puțin prin expunerea poziției lor, dacă mai mult nu au făcut până acum sau poate nici nu se gândesc să facă. Dumnezeu să-i ajute să realizeze seriozitatea celor ce se întâmplă și să acționeze. 
 
Este foarte important să protejăm Biserica și să le dăm oamenilor învățătură sănătoasă cu privire la sexualitate. Nu mai putem să tăcem și să spunem că la biserică astfel de teme nu trebuie să fie discutate, căci dacă nu le discutăm noi și dacă nu le dăm sfinților învățătură, o vor face mai târziu homosexualii care fac acum propagandă prin media, deja au început să o facă în școli și următoarea lor țintă este amvonul bisericii. 
 
Vă recomand să faceți rost de cursurile de studiu biblic inductiv “Ce spune Biblia despre sexualitate?”“Sexualitatea din perspectiva Bibliei”“Romani (partea I)” și“Avraam” ca să le studiați în mod individual, cu familia și cu biserica. Cursul “Avraam” va fi predat și la tabără în vara aceasta. Toate aceste cărți pot fi procurate la librăria creștină din Chișinău. 
 
Să ne grăbim să-i învățăm pe oameni din Cuvântul lui Dumnezeu și să folosim toate canalele pentru a transmite această învățătură, pentru că hotărârea luată vineri în SUA va da ecoul foarte repede în celelalte țări ale lumii, inclusiv România și Moldova. Să fim înțelepți și să ne facem partea noastră acum. 
http://moldovacrestina.md/

Niciun comentariu: