Radio Bunelu

Uleiul de flori de soc, remediu pentru pielea uscata, imbatranita prematur si arsuri solare

Uleiul de flori de soc se pregateste extrem de usor. Se pun intr-un borcan 15 linguri de pulbere de flori de soc (se obtine prin macinarea fina, cu rasnita), peste care se adauga 500 ml ulei de floarea-soarelui sau de masline. Se lasa la macerat 2 saptamani, in loc insorit, dupa care se filtreaza, iar lichidul rezultat se pune intr-o sticla inchisa la culoare. 

8 remedii cu flori de soc

Indicatii terapeutice 
1. Piele uscata, cu tendinta de crapare
Se maseaza corpul cu ulei de flori de soc, o data la 7 zile, mai ales in sezonul rece, dar si in perioadele cu vant si aer uscat. Eficienta maxima se obtine cand este aplicat la 30 min dupa baie. 

2. Piele imbatranita
Se recomanda in mod special pentru pielea de pe picioare si de pe maini, care are cele mai puternice tendinte de uscare si de formare a unor straturi rugoase. Pentru portiunile de piele mai grasa, se recomanda compresele cu infuzie combinata de soc. 

11 probleme de sanatate pe care le poti rezolva cu flori de soc

3. Arsuri solare
Are efecte calmante si ajuta la refacerea tegumentelor. Studiile de laborator arata o posibila actiune anti-mutagena a socului, care ar ajuta la prevenirea cancerului de piele, dupa expunerea excesiva la radiatiile solare. 
http://sanatate.bzi.ro/

Niciun comentariu: