Niciodată nu au existat atâtea informații și niciodată aceste afirmații nu au fost considerate demne de urmat, ca astăzi. Cu alte cuvinte există multe învățături, așa de multe că ne bulversează și ne amețesc. Mii de curente religioase, mii de curente filosofice, mii de modele în viață, mii de vedete care pot fi urmate, mii de învățături, toate cu pretenții exclusiviste și inteligente. Dintre toate acestea cum să alegi? De cine să asculți? Pe cine să urmezi? Când diferența e așa mică între unele și altele?
Mai ales tinerii sunt bulversați și foarte derutați, iar pe acest fond, prind tot mai bine învățăturile extreme, cele care aduc ceva cu totul diferit, cum ar fi curente religioase violente, satanismul și alte învățături, care chiar aduce ceva relevant, chiar dacă acea relevanță e negativă. Se cere diferență, se cere o religie, învățătură, filosofie, care să le dea oamenilor convingerea că sunt diferiți de ceilalți oameni. Omenirea caută ceva ce nu mai este normal și din păcate creștinismul a devenit ceva normal. Nu mai suntem în faza să fim urâți, pentru că ne-am adaptat și pliat pe cerințele societății contemporane căutând să-i fim pe plac, să fim ca toți oamenii crezând că asta ne va face mai populari și căutați. În aceste condiții religiile creştine nu mai atrag oameni, pentru că nu mai este nimic diferit de lume.
Ce atrage oameni, mai ales pe tineri în perioada asta, sunt curentele sataniste. În multe orașe ale țării tinerii au locuri în care se strâng pentru practici oculte, chiar în parcuri publice. Tot mai mulți elevi au tăieturi în carne în forme specifice ocultului. Din ce în ce mai mulți tineri fac jurăminte satanice scrise cu sângele lor. Tot mai mulți ajung la practici sexuale inițiatice în ocult. Știu tineri frumoși, inteligenți și calmi, care au astfel de practici la activ. De ce? Pentru că societatea caută să ne uniformizeze, religiile creștine merg pe mână cu aceste sisteme și nu mai este creștinismul de astăzi o alternativă, nu mai ești diferit, ci normal. Aici nu e vorba de dorința teribilistă de a fi diferiți, ci de o nevoie lăuntrică de a avea semnificație, care este pusă de Dumnezeu în noi.
Scris de Teofil Gavril (715 articole)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu