Radio Bunelu

Curele de miere cu scortisoara. Iata ceea ce trebuie sa stim


Un articol de Calin Petru Barbulescu


Adevarul este ca mierea si scortisoara au fost folosite pentru a promova sanatatea timp de secole, dar eficacitatea lor depinde in mare masura de alimentatie si stilul de viata. 

In Medicina Traditionala Chineza, scortisoara este considerata ca avand caldura sau yang, si este astfel folosita pentru a vindeca bolile care decurg din exces de yin sau raceala. Mierea, in acest sistem, este privita ca o substanta neutra, echilibrata intre yin si yang. Practicienii vechi de traditie de vindecare din India, Ayurveda (in sanscrita Ayur ceea ce inseamna viata si Veda sensul cunoasterii), clasifica 8 soiuri diferite de miere, fiecare cu propriile sale proprietati de vindecare. Vindecatorii Ayurveda folosesc scortisoara pentru a ajuta la vindecarea afectiunilor gingivale, disfunctia erectila, si multe altele. 

Beneficiile mierei si scortisoarei 

In popor, mierea si scortisoara sunt cunoscute ca avand proprietati de vindecare. Ele sunt folosite ca medicament in diferite situatii. Daca turnati mierea pe rani sau arsuri previne infectia si ajuta la vindecare. 

Mierea are proprietati anti-bacteriene naturale. 

Consumul regulat de miere cu scortisoara, atunci cand este combinat cu o dieta sanatoasa si cu un nivel de activitate moderata, poate preveni bolile de inima. 

Bea miere cu scortisoara in apa calduta pentru a-ti curata vezica urinara si a o tine departe de infectii. Consumul regulat al acestei bauturi te poate scuti, iar in unele cazuri vindeca complet, de durerile artritei. 

Aceasta bautura, de asemenea, intareste sistemul imunitar, ajuta la indepartarea racelilor, precum si unele virusuri. Aplica o pasta din miere si scortisoara la gingiile infectate si poate opri durerea si sangerarea, precum si dezvoltarea infectiei. 

Atunci cand sunt consumate impreuna, mierea cu scortisoara poate usura digestia. 

Consumate pe stomacul gol dimineat, pot preveni aparitia racelilor si iti dau un impuls de energie. 

Cele doua mari folosinte pentru miere si scortisoara sunt ca acestea sporesc abilitatea de a pierde in greutate, si sunt eficiente impotriva unor forme de cancer, insa curele trebuie sa fie insotite si de alte alimente, sub supravegherea atenta a unui specialist. 

Cum putem obtine beneficii maxime 

Scortisoara si mierea pot stimula starea de sanatate, atat separat, cat si in combinatie. Cu toate acestea, dependenta noastra moderna asupra industriei farmaceutice ne-a pacalit facandu-ne sa credem ca medicamentele ar putea oferi un leac indiferent de stilul de viata, medicamentele nu fac altceva decat ca un simptom sa dispara, doar pentru a crea noi simptome. 

Chips-uri urmate de o cina, pui prajit cu cartofi prajiti si un desert de miere cu scortisoara nu vei obtine mare lucru din aceste beneficii. Pentru a obtine o putere de vindecare trebuie sa introduceti mierea cu scortisoara intr-un stil de viata sanatos.


http://www.secretele.com/2014/08/chiar-functioneaza-curele-de-miere-cu.html#sthash.ns8IuLXp.mDZoSJc4.dpuf

Niciun comentariu: