Copiii sunt educaţi din ce în ce mai mult de jocurile electronice şi de televizor, dat fiind faptul că tot mai mulţi părinţi apelează la aceste substituente pentru a-i ţine cuminţi pe cei mici.
Ritmul de viaţă alert face ca tentaţia părinţilor de a-şi lăsa copiii în faţa televizorului sau a calculatorului să fie mai atrăgătoare ca oricând. Academia Americană de Pediatrie (AAP) declară că există modalităţi mai bune de a-i ajuta pe copiii de vârstă fragedă să înveţe diverse lucruri, şi atrage atenţia că părinţii care cred că televiziunea este o formă de învăţământ „foarte importantă pentru o dezvoltare sănătoasă” au de două ori mai multe şanse să lase televiziunea să le educe copiii, informează sciencedaily.com.
AAP descurajează vizionarea TV de către copiii sub vârsta de 2 ani. Printre concluziile pediatrilor americani se numără următoarele:
– Multe programe video pentru copii cu vârste mici sunt comercializate cu eticheta „educaţionale”, însă studiile şi dovezile în acest domeniu infirmă caracterul lor educativ.
– Copiii învaţă să gândească în mod creativ şi să dezvolte abilităţi motorii prin jocuri nestructurate.
– Copiii mici au nevoie să interacţioneze cu oameni, nu cu monitoare (TV, PC etc.).
– Vizionarea de programe TV înainte de ora de culcare poate să provoace un somn agitat, neregulat, afectând în mod negativ comportamentul copilului.
– Copiii care petrec multe ore în faţa televizorului riscă să prezinte întârzieri în dezvoltarea limbajului.
Dr. Brown, membru al Consiliului AAP, susţine că cel mai bun lucru pe care părinţii îl pot face pentru copiii lor este să îi ţină cât mai departe de mijloacele mass media şi să le ofere şansa de a se juca normal, pentru a înţelege singuri cum funcţionează lumea.
http://semneletimpului.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu