Radio Bunelu

MINERITUL VĂII JIULUI, PUS LA PĂMÂNT DE LA BAIA MARE

O firmă din Baia Mare se va ocupa de închiderea şi ecologizarea perimetrelor miniere neviabile din Valea Jiului, iar lucrările vor demara în această primăvară.
2Mina_Petrila_2_29739f07b8 Societatea Castrum Corporation Baia Mare este cea care a câştigat licitaţiile organizate de Societatea Naţională de Închideri de Mine la capătul unui proces anevoios de selecţie, ce a impus numeroase lămuriri suplimentare. Vorbim despre închiderea şi ecologizarea perimetrelor miniere de la Petrila, Paroşeni şi Uricani, în timp ce partea de subteran va fi închisă chiar de cei care administrează cele trei unităţi miniere, respectiv Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului. Pentru Mina Petrila, licitaţia s-a ţinut în data de 4 noiembrie, iar pentru Paroşeni şi Uricani selecţia de oferte a fost organizată o săptămână mai târziu. În toate cele trei cazuri, licitaţiile au fost întârziate din cauză că au fost necesare clarificări mai ales pe proiectele tehnice. Vorbim despre licitaţii de zeci de milioane de lei pentru lucrări ce se vor întinde pe cel puţin doi ani. Astfel, pentru Mina Petrila, valoarea maximă estimată este de 20.538.550 lei, bani alocaţi pentru ”execuția de lucrări de închidere a minelor (reabilitare și recultivare suprafețe) conform proiectului tehnic de închidere și ecologizare aferent sucursalei miniere Petrila”. Durata acestui contract este de 26 de luni, iar lucrările vor fi efectuate etapizat. Pentru Paroşeni şi Uricani, unde se vor implementa programe similare, valoarea totală a  contractului este estimată la aproximativ 30 de milioane de lei. Pentru toate cele trei unităţi miniere aflate pe program de închidere asistenţa tehnică şi dirigenţia de şantier la execuţia lucrărilor este asigurată de SC CONVERSMIN SA, societate aflată în subordinea ministerului Economiei.
mineri_valea_jiuluiCastrum Corporate SRL este specializată în construcţii civile şi industriale, respectiv  lucrări de închideri de mină  şi  reconstrucţii   ecologice  a  zonelor  afectate.
http://www.avantulliber.ro/

Niciun comentariu: