Radio Bunelu

Incredibile solutii naturale pentru curatat. O lista valoroasa

soluţii naturale de curăţat (2)
În ciuda miilor de produse de curăţat, chimice şi toxice şi pentru om şi pentru mediu, există incredibile soluţii naturale de curăţat. Pe cele mai multe dintre ele oamenii nu le mai folosesc pentru că nu le cunosc. Aducem în atenţie aceste incredibile soluţii naturale de curăţat, sigure, extrem de eficiente ca o alternativă utila la variantele chimice, scumpe, toxice şi agresive cu mediul.

Ştiţi despre puterea excepţională a sucului de lămâie, a oţetului şi a bicarbonatului, prea puţini ştiu însă despre aceste incredibile soluţii naturale de curăţat, toate extrem de utile şi la îndemâna oricui.

Utilizează coaja de banana pentru a lustrui argintăria – pune în blender coji de banană şi puţină apă pentru a face o pasta. Foloseste pasta pentru a lustrui şi curăţa argintăria.
Foloseste felii de castravete pentru a lustrui vase din oțel inoxidabil, tigăi sau robineţii de chiuvetă. De asemenea, castravetele curăţă toate urmele de pe vasele de inox, chiuvete sau blaturi de inox. Funcționează ca o gumă de șters.
Curăţă grătarul pe care ai prăjit carne, când este încă fierbinte, cu ceapă. Taie o ceapa in două, înfige în ea dinţii unei furculiţe şi curăţă perfect toate depunerile grase şi arse de pe grătar.
soluţii naturale de curăţat (4)Plicurile folosite de ceai sunt ideale pentru a curăţa parchetul, lemnul nelăcuit şi lăcuit. Taninurile din ceai fac o treabă foarte bună şi întreţin lemnul.
Nuca face să dispară zgârieturile de la mobilier. Freaca cu o bucată de miez locul zgâriat apoi şterge bine cu o cârpă moale.
Foloseşte o cantitate mică de orez crud pentru a curăţa râşniţa de cafea – pune orez şi da-i câteva impulsuri. Dispare orice urmă de mizerie şi miros.
Foloseşte ketchup pentru a lustrui toate tipurile de vase de cupru: oale, tigăi și boluri. Aciditatea naturală a tomatelor va face cuprul să strălucească.
Foloseşte pâine uscată pentru a curăța râşniţa de condimente sau râșniță de cafea – se elimină orice reziduu și orice aromă.
soluţii naturale de curăţat (6)Foloseşte zaţul de cafea ca scrub de curățare pentru suprafețe unsuroase. Este extrem de eficient.
Apa minerală acidulată sau sifonul îndepărtează petele de țesături și covoare. Curăţă şi tigăile din fontă – toarne în tigaiea încinsă apa minerală şi lăsa-o să acţioneze. Este magic!
Citeste si: Casa parfumata
Foloseşte ulei de măsline pentru a lustrui oalele din oțel inoxidabil. Amestecă ulei de măsline cu sare şi curăţă tigăiele din fontă şi pe cele emailate.
Sarea grunjoasă un excelent agent de curăţenie. Curăţă cu sare grunjoasă, folosind un burte de vase, tocătorul. Sterge-l cu suc de lamaie şi o să fie ca nou. Dispare orice urmă de miros şi este perfect dezinfectat.
Oțetul alb poate fi folosit ca un agent de curățare pentru orice suprafaţă. Oţetul îndepărtează petele de pe sticlă, şi blaturi de bucătărie.

Foloseste cu incredere toate aceste soluţii naturale de curăţat de fiecare dată când ai nevoie, în locul celor chimice. Efectele sunt spectaculoase.

http://www.casa-gradina.ro/

Niciun comentariu: