Radio Bunelu

Chuck Norris – nostalgia Crăciunului din timpul preşedinţiei lui Reagan


7ee18358d845e371172c6617c212af211Prieteni, țara noastră merge pe o pantă alunecoasă. Trebuie să o oprim înainte să fie prea târziu. Nu am ajuns încă la Ziua Recunoștinței, şi războiul pentru Crăciun este deja în curs. De această dată, unul dintre cele mai mari sisteme a școlilor publice din SUA, elimină fiecare mențiune a sărbătorilor religioase din calendarul oficial.
Comisia de învățământ din districtul Montgomery, în Maryland, a scos Crăciunul și Paștele, precum și Yom Kippur și Rosh Hashana, din calendarul şcolii de anul viitor. Nici o sărbătoare religioasa nu va fi menţionată pe nume.
Postul de radio american NPR a informat despre originea acestei decizii: „Drumul care a dus la decizia comisiei a început acum doi ani cu ceva ce într-un fel nu avea nici o legătură. Membrii comisia comunității musulmane ­­ aproximativ zece la sută dintr­o populație de mai mult de un milion ­­ căutau să aibă două dintre sărbătorile lor religioase, adăugate la calendarul de zile libere. Cel mai mult şi-ar fi dorit sărbătoarea Eid al­Adha”.
Însă, în loc să adauge zile religioase noi pentru musulmani, comisia a aprobat eliminarea tuturor referințelor religioase creștine și evreiești, cu o votare de 7­1. Elevii vor avea în continuare aceleași zile libere, dar aceste zile vor avea referințe generice, precum „vacanța de iarnă”. Membrii comisiei au mers atât de departe încât au reinterpretat recunoașterea istorică a sărbătorilor, spunând că zilele libere nu sunt menite pentru a evidenţia aceste sărbători religioase.
Președintele comisiei, Phil Kaufmann, a explicat, „Cea mai bună cale pentru a concilia diversitatea comunității noastre este de a nu face alegeri asupra cărei comunități vom respecta zilele în calendarul nostru și pe care nu le vom respecta”. Dar oare neutralizarea religioasă conciliază diversitatea, sau doar susține progresismul secular și corectitudinea politică ca și noua religie a Americii? Cu toate acestea, până la urmă, în loc de a afirma libertatea de religie a americanilor, societatea a născocit libertatea de religie.
Radio NPR a informat că aproape toate cele 16 districte din țară, care sunt mai mari decât Comisia de învățământ din Montgomery, au șters deja orice mențiune a sărbătorilor religioase din calendarele lor.
Aceasta nu este America pe au creat­o fondatorii noștri pentru noi. Aceasta nu este unitate în diversitate. Nu este educație, ci progresism, ce crește dintr­un alt câmp de îndoctrinare.
Și unde este preşedintele nostru când aceste referințe creștine și evreiești sunt șterse din calendarele civice? Strigă pentru apărarea libertății religioase și pentru primul Amendament? Nu. Rămâne într-o  tăcere totală, precum a fost în ultimii șase ani cu privire la orice chestiune de acest fel. Iar dușmănia față de religie continuă să crească.
Să nu uităm niciodată că a existat odată o vreme în SUA, când oamenii și chiar președinții nu s­au temut să apere valorile tradiționale și să încurajeze şi pe alții să facă la fel.
Preşedintele Ronald Reagan
Un exemplu la subiect este președintele Ronald Reagan, care în discursul său de Crăciun din anul 1981 din Biroul Oval, difuzat la televiziune şi la radio, pentru ca națiunea americană și lumea întreagă să audă, a declarat: „În acest moment special din an, cu toții suntem uimiţi din nou reamintindu­-ne de povestea primului Crăciun din Betleem, în urmă cu aproape 2000 de ani. Unii sărbătoresc Crăciunul ca și ziua de naștere a unui mare filozof și învăţător. Alții dintre noi credem în divinitatea copilului născut în Betleem, că El a fost și este promisul Prinț al păcii. … La fel ca păstorii și magii din acel prim Crăciun, și noi americanii am încercat întotdeauna să urmăm o lumină de sus, o stea, dacă vreți. În priveghiurile singuratice, lângă foc de­a lungul frontierei, în cele mai întunecate zile ale Marii Depresiuni, prin război și pace, atât credința cât și libertatea au luminat cerul american. Uneori, pașii noștri au dat greș, dar încrezându­ne în ajutorul Domnului, nu ne­am pierdut drumul. Așa că haideți să lăsăm ca acest sezon de vacanță să fie pentru noi o perioadă de rededicare. … În seara asta, în milioanele de case americane, strălucirea bradului de Crăciun este o reflecție a iubirii lui Isus. … Crăciunul înseamnă atât de mult datorită unui copil deosebit”.
Tradus şi adaptat din Townhall.com. Pentru Știri Creștine, Beni Drădici


Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Chuck Norris – nostalgia Crăciunului din timpul preşedinţiei lui Reagan 

Un comentariu:

cristi spunea...

Discursul Presedintelui este o amestecatura de ideii. Nu are treaba craciunul cu nasterea,nu ne spune istoria ca,atunci cand s-a nascut Hristos a fost si craciunul. Si bradul sa fim seriosi...bradul nu reflecta iubirea lui Isus. Iubirea lui Isus a reflectat pe cruce cand a murit pentru noi nemernicii.