Radio Bunelu

Straja ar putea rămâne fără telegondolă

Straja ar putea rămâne fără telegondolă
Telegondola din Straja nu a funcționat deloc de la momentul în care s-a închis sezonul de iarnă, iar soarta instalației de transport pe cablu este incertă. Nu se știe dacă telegondola va funcționa la iarnă și nici dacă aceasta nu va fi executată silit, întrucât pe ea există instituit un sechestru.
Telegondola montată în Straja undeva la finele lui 2012 nu a fost achitată nici la acest moment, deși constructorul a plătit pe ea 8 milioane de euro. Întrucât administrația locală de la Lupeni nu a achitat contravaloarea instalației de transport pe cablu, constructorul a pus sechestru pe aceasta, în speranța că își va recupera banii. Numai că, la rândul său, Acomin, societatea ce a montat telegondala din Straja, are credite la bănci și, dacă întârzie cu plata acestora băncile ar putea executa telegondola.
”Telegondola din Straja e sub sechestru. Chiar dacă Acominul nu a executat Primăria Lupeni, s-ar putea, în cazul în care societatea nu-și achită obligațiile către bănci, ca telegondola din Straja, să fie executată silit și scoasă la vânzare”, au declarat, luni, pentru GDD, surse apropiate investiției din Straja.
În aceste condiții, nu se știe nici măcar dacă instalația de transport pe cablu va funcționa în această iarnă, după ce toată vara gondolele au stat în garaj, telegondola nefuncționând nici măcar o dată.
Lipsa de viziune de care dă dovadă administrația locală din Lupeni, dar și problemele economice care îngroapă Primăria Lupeni de la o lună la alta fac ca investiția din Straja să se degradeze înainte de a fi amortizată. Asta cu toate că nici măcar nu a fost achitat.
Mihaela MIHAI
http://gazetadedimineata.ro/

Niciun comentariu: