Boabele de porumb fiert protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos şi conferă vitalitate pe termen lung.
Aceasta este perioada în care porumbul este fraged şi numai bun de consumat fiert. Mulţi cred că prin fierbere, boabele de porumb îşi pierd proprietăţile curative. Cercetările au arătat însă că vitaminele şi aminoacizii din porumbul fiert se păstrează intacte într-o proporţie foarte mare, ceea ce face ca acest delicios aliment să fie un mare beneficiu pentru sănătate. Alţii se tem că porumbul fiert îngraşă. Este fals. Boabele de porumb ajută în curele de slăbire. Iată cîteva motive pentru care trebuie să profităm de această cereală aurie pentru a aduce un surplus de sănătate organismului:
- Compuşii din porumbul fiert determină creşterea elasticităţii vaselor de sînge, prin sporirea cantităţii de elastină. Astfel se realizează o mai bună oxigenare şi hrănire a întregului organism şi scade riscul de apariţie a aritmiilor, accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctului.
- După o cură de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor.
- Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului îşi intensifică arderile, rezultînd mai multe proteinele şi hormoni necesari unui organism sănătos, chiar dacă vom consuma foarte puţină carne sau postim o perioadă scurtă.
- Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor. Porumbul este un bun medicament pentru slăbit.
- Alte cercetări au demonstrat că unii compuşi ciclici cu azot rezultaţi din fierberea porumbului pot creşte semnficativ capacitatea de analiză inteligentă şi sinteză rapidă a datelor din memorie.
- Porumbul fiert conţine din belşug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni apariţia cancerului la plămîni.
- O cană cu boabe de porumb oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, responsabilă de energia organismului.
- Cercetătorii germani au constatat că aportul de thiamină prin consum de porumb zilnic poate scădea viteza de îmbătrînire a creierului cu 5-10% pe an la femei şi cu 2-6% pe an în cazul bărbaţilor, avînd astfel un rol profilactic în boala Alzheimer.
- Vitamina E, aflată în compoziţia porumbului, participă la procesul de reînnoire al celulelor şi produce cantităţi mărite de oxigen în sînge. Scade nivelul colesterolului.
- Datorită bogăţiei în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal. Este de asemenea un bun diuretic şi, consumat în mod regulat, poate preveni retenţia apei în organism (picioarele umflate sînt o consecinţă a acestei retenţii).
- Consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creştere cu pînă la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase de sînge capilare. Aceasta are ca efect scăderea acumulării de toxine în organism, reducerea vitezei de îmbătrînire, dar şi de îmbolnăvire a tuturor organelor.
- Porumbul acţionează foarte bine în boli precum litiază renală, cistită cronică, ateroscleroză, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrită şi ulcer, dischinezie biliară, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului respirator şi tulburări sexuale, reumatism, arterită, amigdalită sau infecţii bacteriene.
- Compuşii din porumbul fiert determină creşterea elasticităţii vaselor de sînge, prin sporirea cantităţii de elastină. Astfel se realizează o mai bună oxigenare şi hrănire a întregului organism şi scade riscul de apariţie a aritmiilor, accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctului.
- După o cură de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor.
- Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului îşi intensifică arderile, rezultînd mai multe proteinele şi hormoni necesari unui organism sănătos, chiar dacă vom consuma foarte puţină carne sau postim o perioadă scurtă.
- Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor. Porumbul este un bun medicament pentru slăbit.
- Alte cercetări au demonstrat că unii compuşi ciclici cu azot rezultaţi din fierberea porumbului pot creşte semnficativ capacitatea de analiză inteligentă şi sinteză rapidă a datelor din memorie.
- Porumbul fiert conţine din belşug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni apariţia cancerului la plămîni.
- O cană cu boabe de porumb oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, responsabilă de energia organismului.
- Cercetătorii germani au constatat că aportul de thiamină prin consum de porumb zilnic poate scădea viteza de îmbătrînire a creierului cu 5-10% pe an la femei şi cu 2-6% pe an în cazul bărbaţilor, avînd astfel un rol profilactic în boala Alzheimer.
- Vitamina E, aflată în compoziţia porumbului, participă la procesul de reînnoire al celulelor şi produce cantităţi mărite de oxigen în sînge. Scade nivelul colesterolului.
- Datorită bogăţiei în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal. Este de asemenea un bun diuretic şi, consumat în mod regulat, poate preveni retenţia apei în organism (picioarele umflate sînt o consecinţă a acestei retenţii).
- Consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creştere cu pînă la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase de sînge capilare. Aceasta are ca efect scăderea acumulării de toxine în organism, reducerea vitezei de îmbătrînire, dar şi de îmbolnăvire a tuturor organelor.
- Porumbul acţionează foarte bine în boli precum litiază renală, cistită cronică, ateroscleroză, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrită şi ulcer, dischinezie biliară, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului respirator şi tulburări sexuale, reumatism, arterită, amigdalită sau infecţii bacteriene.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu