Ace, efecte secundare si o gramada de bani... Afinele iti intind fata fara atatea pretentii! E clar ca botoxul da rateuri. Sa punem la socoteala numai cate vedete am compatimit cand ce am vazut pozele de dupa... Nicole Kidman s-a ales cu un zambet inghetat, Kylie Minogue parea ca se mira tot timpul din cauza sprancenelor prea ridicate, iar de Daryl Hannah nici nu mai povestim.
Si atunci, nu e normal sa ne intrebam de ce am da atatia bani daca nu avem siguranta ca o sa iasa ceva bun din asta? Dar, bafta noastra, natura ne-a dat ce ii trebuie pielii ca sa arate ca dupa o... sesiune de Photoshop.
Citeste si: De ce folosim tratamente cu botox?
"Afinele au vitamina C si antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire. Actioneaza si ca un scut impotriva razelor solare, protejand pielea impotriva efectelor secundare ca riduri, iritatii sau arsuri", spune cercetatorul Young-Hee Kang, coordonatorul studiilor comandate de Societatea Americana de Nutritie privind efectele afinelor asupra pielii umane.
Cum functioneaza
"Antioxidantii anihileaza efectele radicalilor liberi, efecte care ataca toate celulele din corpul uman. Se pare ca numai antioxidantii din fructele cu pigment puternic pot proteja pielea eficient", lamureste Young-Hee Kang.
"Antioxidantii anihileaza efectele radicalilor liberi, efecte care ataca toate celulele din corpul uman. Se pare ca numai antioxidantii din fructele cu pigment puternic pot proteja pielea eficient", lamureste Young-Hee Kang.
Nu trebuie sa consumi zilnic afine pentru ca acestea sa aiba efect, ci cam de 3-4 ori pe saptamana cate 100 de grame, pentru ca antioxidantii sa intre in actiune. Si cum nu poti sa mananci continuu numai afine, variaza gustarile anti-rid cu altele, la fel de eficiente - rodii, coacaze, zmeura sau capsune.
Afine congelate sau proaspete?
Evident ca cel mai bine ar fi sa le consumi proaspete, dar in extra-sezon poti lua si congelate. Antioxidantii si vitamina C incep sa se "piarda" dupa ce au fost culese fructele, dar asta nu inseamna ca cele congelate nu mai au niciun fir de substante nutritive.
Evident ca cel mai bine ar fi sa le consumi proaspete, dar in extra-sezon poti lua si congelate. Antioxidantii si vitamina C incep sa se "piarda" dupa ce au fost culese fructele, dar asta nu inseamna ca cele congelate nu mai au niciun fir de substante nutritive.
"Sunt congelate in ziua in care au fost culese, asa ca vitamina C se pastreaza. Plus ca daca le consumi direct de la congelator, te vei alege cu aproape aceeasi cantitate de vitamina C ca daca ar fi abia culese", explica nutritionistul Joanna McMillan-Price.
https://ro.stiri.yahoo.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu