Radio Bunelu

LA VULCAN SE VA CONSTRUI UN PARC ACVATIC


Cetăţenii municipiului Vulcan vor beneficia de un complex acvatic de genul Aqualand-ului din reşedinţa de judeţ. Parcul Acvatic va fi construit din fonduri europene, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.
Consilierii locali de la Vulcan au votat joi două proiecte de hotărâre care se referă la asocierea judeţului Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara, cu municipiul Vulcan prin Consiliul Local al municipiului Vulcan pentru realizarea unui Complex de Agrement Parc Acvatic Vulcan.
“Este un lucru foarte bun pentru municipalitate. Se vor crea noi locuri de muncă şi se va dezvolta staţiunea turistică Pasul Vâlcan. Urmează să vedem unde va fi construit parcul acvatic, în funcţie de decizia proiectanţilor. Avem două variante: spre Pasul Vâlcan sau în centrul localităţii”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Complexul acvatic, „mutat” de la Lupeni

Parcul Acvatic care va fi construit pe raza localităţii Vulcan reprezintă practic investiţia pe care Consiliul Judeţean Hunedoara o avea în plan pentru municipalitatea din Lupeni. Decizia de relocare a centrului acvatic la Vulcan vine în urma datoriilor care apasă bugetul local al municipalității din Lupeni.
“Primăria Lupeni riscă să intre în insolvenţă. În aceste condiţii, administraţia publică locală nu mai poate derula niciun proiect de acest tip”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Complexul va dispune de bazine cu valuri, jacuzzi, un bazin destinat copiilor, saună, restaurant, bar şi parcare. Valoarea proiectului este încă necunoscută, iar 30% va fi contribuţia beneficiarului. Proiectul este înaintat spre finanţare pe unul din noile programe ale Uniunii Europene, aferente exerciţiului financiar 2014-2020.

Un alt parc acvatic se va construi la Petroşani

Consiliul judeţean Hunedoara, asociat cu Primăria municipiului Petroşani au în plan construirea unui parc acvatic de mari dimensiuni în localitatea din Estul Văii Jiului, prevăzut cu piscine de înot şi divertisment, dar şi cu un bazin olimpic de înot şi un bazin pentru sărituri. Complexul este prevăzut să aibă parte şi de tobogane, jacuzzi, o sală de forţă, saună, duşuri şi vestiare, bar şi restaurant, hotel şi nu mai puţin de 600 de locuri de parcare.
http://hunedoaralibera.ro/

Niciun comentariu: