Radio Bunelu

Cum să-ți protejezi contul de Facebook de hackeri

Facebook nu a funcționat aproape 30 de minute în mai multe zone de pe glob
Rețeaua de socializare Facebook este ținta preferată a infractorilor cibernetici, specializați în furtul de conturi de pe rețelele de socializare, potrivit Kaspersky Lab. Posesorii de smartphone-uri și tablete care accesează rețelele sociale de pe dispozitivele mobile sunt, de asemenea, expuşi riscului de a li se fura datele cu caracter personal.
În plus, unele browsere pentru dispozitive mobile ascund bara cu adresa site-ului în timp ce încarcă pagina, fapt ce îngreunează recunoașterea resurselor web false, mai arată cei de la Kaspersky.
„Infractorii cibernetici au dezvoltat o serie de tehnici menite să convingă victimele să acceseze paginile cu conținut periculos,” avertizează Nadezhda Demidova, Web Content Analyst în cadrul Kaspersky Lab.
„Aceștia trimit link-uri către paginile de phishing prin intermediul e-mail-ului, prin rețelele de socializare sau în bannere plasate pe site-uri terţe. Infractorii cibernetici își ademenesc victimele promițând „conținut interesant”. Când utilizatorii accesează link-ul, ajung pe o pagină de înregistrare falsă, care afişează un mesaj standard solicitându-le să îşi înregistreze datele pentru a putea accesa conţinutul. Dacă utilizatorii nu suspectează nimic și își introduc datele, acestea vor fi transmise imediat infractorilor cibernetici”, explică Nadezhda Demidova, Web Content Analyst în cadrul Kaspersky Lab.

Sfaturi ale experților Kaspersky:
  • Dacă primiți o notificare de la Facebook sau un mesaj care spune că ați putea avea contul blocat, nu vă introduceți datele într-un formular anexat sau în cadrul mesajului respectiv. Facebook nu le cere niciodată utilizatorilor să își înregistreze parola într-un e-mail sau să o trimită prin intermediul unul e-mail.
  • Poziționați cursorul peste link și verificați dacă acesta vă trimite către pagina Facebook oficială. De asemenea, introduceți manual URL-ul Facebook în bara de adrese, deoarece infractorii cibernetici reuşesc uneori să camufleze adresa către care vă direcţionează.
  • Când introduceți manual URL-ul în bara de adrese, verificați-l din nou după ce pagina s-a încărcat, pentru a vă asigura că nu a fost o înșelătorie.
  • Ţineţi cont că Facebook utilizează protocolul HTTPS pentru a transmite informații. Absența unei conexiuni sigure poate indica faptul că vizitaţi un site fraudulos, chiar dacă adresa URL pare să fie corectă.
  • https://ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu: