Radio Bunelu

Doctorul care a vindecat bebeluşul infectat cu HIV, model de creştinism

Medicul pediatru care a înregistrat o premieră medicală mondială, vindecând funcţional de HIV o fetiţă care s-a născut infectată de la mama ei, a fost medic misionar în Africa, este mamă a patru copii, un creştin devotat şi un model de umilinţă şi compasiune. Aşa o descriu colegii, familia şi pastorul bisericii.

Astăzi, dr. Hannah Gay se află în lumina reflectoarelor pentru că a tratat bebeluşul născut dintr-o mamă seropozitivă, cu o combinaţie de trei medicamente, încă de la 30 de ore după naştere. Decizia îndrăzneaţă în acest caz foarte rar a condus la vindecarea funcţională a bolii. Astfel, cu toate că în corpul fetiţei mai există rămăşiţe ale virusului, nivelul acestuia este prea mic pentru a fi detectat de teste şi nici nu necesită tratament specific cu antiretrovirale.
Vindecarea, dar şi atenţia care au urmat acestei ştiri ce a făcut înconjorul lumii, au constituit o surpriză şi pentru Dr. Hannah Gay, care a trăit dintotdeauna o viaţă modestă, împărţită între carieră, familie şi responsabilităţile pe care la are în biserica pe care o frecventează.
Pasiunea pentru îngrijirea copiilor bolnavi de HIV îşi are originea în călătoria misionară pe care Hannah şi soţul ei, Paul, au efectuat-o în anii 80 în Addis Abeba, Etiopia. Aceea a fost perioada în care SIDA de-abia începea să fie cunoscută, dar care, din nefericire, a văzut o explozie în numeroase ţări africane.
Ulterior, cariera sa a fost condusă de dragostea sa pentru copii şi dorinţa de a le oferi cele mai bune tratamente şi îngrijiri. „Interesul ei pentru pacienţii seropozitivi derivă din dorinţa ei de a-şi folosi calităţile în cel mai potrivit mod posibil. Atunci când a început să lucreze cu pacienţii, s-a dedicat total şi a decis să înveţe tot ce trebuia pentru a oferi totul copiilor care îi ajungeau în spital", declară soţul ei pentru Charisma News.
„Credinţa îi influenţează fiecare aspect al vieţii. Pasiunea ei, care îşi are originea în relaţia ei cu Dumnezeu, i-a atras pe toţi membrii echipei ei", a continuat el.
Descriind-o pe mama ei, fiica sa a adăugat un alt element esenţial. Dr. Gay nu acordă doar ajutorul medical necesar, ci încearcă să îi ajute pe pacienţii săi să depăşească stigmatul asociat încă, acestei boli cumplite. „Ea manifestă compasiune şi o răbdare infinită faţă de pacienţi şi faţă de familiile acestora. Ea înglobează mai mult decât calităţile unui medic bun care îţi oferă medicamentele adecvate", a declarat Ruth Gay Thomas pentru Washington Post.
Atunci când Hannah nu se află la spital, îşi petrece timpul alături de copiii bisericii, oferindu-le din timpul său în fiecare miercuri seară. Timp de o oră, Hannah învaţă versete biblice cu copiii de clasa a III-a şi a IV-a. În rest, cântă în corul bisericii baptiste la care merge săptămânal, şi citeşte cărţi de teologie şi medicină.
„Nu o auzi niciodată vorbind despre sine sau încercând să se laude cu ceea ce face. Este o persoană tăcută şi umilă. Foarte inteligentă. Foarte credincioasă", a declarat pastorul Jay Richardson, de la Highland Colony Baptist Church.
Prin ochii tuturor acestor persoane, dr. Hannay Gay este o persoană extraordinară, care s-a folosit de experienţa şi cunoştinţele sale pentru a face ceea ce ce este mai bine pentru fetiţa pe care a salvat-o, momentan, de SIDA. „Bănuiesc că viaţa ei de credinţă a fost cea care a condus-o la acest moment", a concluzionat Jack Mazurak, director asistent pentru relaţii media de la centrul medical unde a avut loc vindecarea.
http://semneletimpului.ro/

Niciun comentariu: