Radio Bunelu

Alimente minune pentru sănătatea ficatului

Ficatul este organul care ne ajută să eliminăm o mare parte din toxinele acumulate în organism. De multe ori, funcţiile acestui organ sunt afectate de produsele pe care le consumăm. Din fericire, există alimente „minune" care ne protejează şi ne curăţă ficatul. Află care sunt acestea.

Multe din alimentele pe care le consumăm conţin substanţe nocive care pot afecta sănătatea acestui organ vital şi, deci, întregul nostru organism. Pentru a menţine funcţiile ficatului la un nivel optim şi pentru a ajuta acest organ în procesul de detoxifiere, Global Healing Center propune o listă de alimente ce pot servi în mod eficient drept remedii naturale în acest scop.
Usturoiul conţine un nivel ridicat de alicină şi seleniu, substanţe care ajută în procesul de curăţare a ficatului. De asemenea, ajută în procesul de eliminare a toxinelor, graţie proprietăţilor sale de activare a enzimelor ficatului.
Un pahar de suc de grapefruit proaspăt ajută, de asemenea, la producerea enzimelor necesare eliminării toxinelor din organism, datorită cantităţii de vitamina C şi antioxidanţilor pe care îi conţine acest fruct.
Verdeţurile precum spanacul, rucola, frunzele de păpădie şi cicoarea au proprietăţi benefice asupra sănătăţii ficatului, dată fiind cantitatea mare de clorofilă pe care o conţin şi care ajută la eliminarea toxinelor din sânge. Consumarea acestor plante cu frunze verzi, atât crude, cât şi gătite sau făcute suc, ajută la crearea fluxului bilei, contribuind astfel la eliminarea toxinelor din organism.
Legumele crucifere, din care fac parte broccoliul şi conopida, ajută la creşterea de glucosinolat din organism şi contribuie, de asemenea, la eliminarea toxinelor din corp, lucru care scade riscul de a dezvolta diverse forme de cancer.
Pe lângă acestea, Global Healing Center completează lista de alimente minune care au efecte benefice asupra ficatului cu alte remedii naturale, precum mere, avocado, lămâi şi limes, nuci, cereale integrale, varză, curcuma, ulei de măsline, mere, ceai verde, sfeclă şi morcovi. Inserate săptămânal în dietă, acestea te ajută să îţi cureţi ficatul, păstrându-ţi sănătatea.
http://semneletimpului.ro/

Niciun comentariu: