Radio Bunelu

Un teren din zona Castelului Corvinilor va deveni parc medieval pentru turişti

Un teren din zona Castelului Corvinilor va deveni parc medieval pentru turişti
Administraţia locală din municipiul Hunedoara intenţionează să ofere în concesiune un teren din împrejurimile Castelului Corvinilor, pentru a fi amenajat ca parc de distracţii cu tematică medievală.
Un parc de distracţii cu tematică medievală, destinat turiştilor, va fi înfiinţat în zona Castelului Corvinilor, potrivit unei iniţiative a Primăriei Hunedoara. Primele demersuri privind concesionarea terenului aflat în vecinătatea Castelului Corvinilor au fost făcute de Consiliul Local Hunedoara, proiectul fiind supus aprobării în şedinţa de luni a CL Hunedoara.
„Iniţiativa concesionării are ca obiect principal utilizarea la un potenţial ridicat a zonei din jurul Castelului Corvinilor, atât din punctul de vedere al turismului cât şi al administraţiei locale, prin creşterea imaginii generale a zonei, ca obiectiv turistic cât şi din punct de vedere economic. Construcţiile, precum şi activităţile ce se vor desfăşura în perimetrul proiectului de investiţii vor răspunde cerinţelor unui obiectiv turistic de acest tip şi vor cuprinde toate dotările necesare pentru a se încadra în normele funcţionale moderne, păstrând specificul zonei”, a informat Primăria Hunedoara.
Iniţiativa înfiinţării unei zone turistice cu tematică medievală datează din anii trecuţi, locaţia aleasă la acea vreme pentru un eventual proiect fiind terenul fostului combinat al Hunedoarei. Nu a fost pusă în aplicare, deoarece fosta platformă siderurgică nu a mai fost ecologizată. În prezent, în zona Castelului Corvinilor este amenajată o parcare cu plată, cu peste 100 de locuri.
https://ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu: