Radio Bunelu

Vulcan, Adăpost „uman” pentru oamenii străzii sau pentru cei cu venituri mici

Dacă în majoritatea localităţilor din Valea Jiului oamenii străzii dorm pe unde apucă, pentru că adăposturile puse la dispoziţie de primării au locuri reduse, în Vulcan cazarea este permanentă şi confortabilă. În baza unei anchete sociale, nevoiaşii primesc o locuinţă în Corpul D al fostei unităţi militare din localitate.

Condiţii de trai umane pentru persoanele fără adăpost, care fac dovada că nu au unde locui şi nici din ce trăi. Primăria municipiului Vulcan pune la dispoziţia nevoiaşilor, mai multe apartamente precum şi o masă cadă pe zi.

„Noi avem un bloc întreg pentru oamenii străzii şi pentru cei care nu au din ce trăi. Totodată le oferim şi o masă caldă pe zi. Când identificăm un astfel de caz sau vine omul la noi, facem o anchetă socială, iar dacă corespunde noi îi oferim locuinţa. În momentul de faţă, în corpul D sunt găzduite peste 90 de persoane”, spune Gheorghe Ile.

Așa se explică faptul că, până acum, nicio persoană nu a fost găzduită la Compartimentul de Primire Urgenţe sau pe alte secţii ale Spitalului Municipal Vulcan.
La Petroşani, adăpostul de noapte de persoane are o capacitate de cinci locuri şi este ocupat în totalitate. Cert este însă ca nici aici, la Unitatea de Primire Urgenţe nu sunt „chiriaşi”.

„Nu avem nicio persoană în Unitatea de Primire Urgenţe care să fie găzduită temporar. Sunt doar câţiva pacienţi internaţi pe secţii care nu au aparţinători care să îi ia din spital”, spune dr. Alin Vasilescu, manager Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Pe de altă parte în majoritatea localităţilor Văii Jiului sunt persoane fără adăpost care refuză efectiv ajutorul autorităţilor şi preferă să trăiască precum haiducii, fără a da seamă nimănui.

http://gazetadedimineata.ro/

Niciun comentariu: