Radio Bunelu

Oraşul Haţeg lovit de furia naturii. Mai multe acoperişuri au fost luate pe sus de vântul puternic

Oraşul Haţeg a fost lovit, duminică dimineața, de o rafală de vânt puternic, care a luat pe sus acoperişurile mai multor imobile precum şi tribuna stadionului din localitate. Primăria alături de ISU şi poliţie au luat o serie de măsuri în zonele afectate pentru a prevenii eventualele accidente,dar şi de a remedia o parte din probleme.
Deşi judeţul Hunedoara nu a fost sub avertizare meteorologică de vânt puternic, oraşul Haţeg a fost lovit duminică dimineaţa de o rafală puternică de vânt care a luat cu ea acoperişurile mai multor imobile, dar şi copertina care acoperea tribuna stadionului din localitate. Autorităţile locale şi forţele de intervenţie s-au mobilizat şi au încercat să intervină chiar dacă vântul a continuat să bată cu putere.
„În cursul dimineţii, după ora 8,00, vântul a făcut ravagii în oraşul Haţeg. Acoperişul Spitalului a fost distrus parţial. De asemenea au fost luate pe sus şi acoperişurile a două blocuri de locuinţe, unul a fost distrus în totalitate, iar cel de-al doilea parţial, iar mai multe case au fost afectate. De asemenea a fost luată de vânt şi copertina care acoperea tribuna stadionului din localitate. Noi ne-am mobilizat şi alături de ISU, de protecţia civilă din localitate şi poliţie am izolat zonele afectate şi în măsura în care am putut am înlăturat tablele luate de vânt, care prezentau un pericol pentru trecători”, a declarat, pentru GDD, Marcel Goia, primarul oraşului Haţeg.
Deşi pagubele sunt mari, nu au fost victime în rândul localnicilor.
„Mulţumim la Dumnezeu că nicio persoană nu a fost rănită de bucăţile de tablă şi de acoperiş care au fost zburate de vânt. Singurele distrugeri, pe lângă acoperişuri sunt o maşină avariată în totalitate în curtea Spitalului şi câteva avariate parţial în zonele afectate de vânt”, mai spune primarul.
Autorităţile locale nu ştiu în momentul de faţă dacă bunurile distruse de vânt au fost asigurate. Cert este că luni dimineaţă se va stabili în cadrul unei şedinţe de urgenţă modul în care vor fi ajutate familiile sinistrate.


http://gazetadedimineata.ro/

Niciun comentariu: