Radio Bunelu

Investitor străin, interesat de un spaţiu în Vulcan


de Gheorghe OLTEANU
La conferinţa de presă 
susţinută nu demult, primarul Gheorghe Ile nu a făcut referire la subiectul acesta, fiindcă, pur şi simplu, la ora aceea nu ştia nici el despre ce se va petrece la circa o săptămână şi ceva după întâlnirea cu ziariştii.
 
La începutul
acestei săptămâni, primarul a fost căutat de către un grup de persoane venite din Deva. Personajul principal din această suită era un italian, inte­resat să deschidă o afacere în Vulcan. Lucru care, trebuie să recunoaştem, nu se petrece chiar în fiecare zi. Investitorul străin venise la primărie, ca să se afle unde ar putea găsi de un spaţiu adecvat în care să înceapă producţia.
 
După ce, împreună
cu Gheorghe Ile, a tras o tură prin municipiu, clădirea pe care i-au rămas ochii a fost cea a fa­bricii de confecţii. Întreprindere în care, în primii ani după ce a fost ridicată, s-au calificat şi au lucrat sute de femei din Vulcan. Soţii şi fiice de mineri, cum, bine îmi aduc aminte, se spunea pompos în presa vremii. 
 
În ce priveşte
fabrica de confecţii, clădirea, primarul Gheorghe Ile doar a recomandat-o. Pentru că atât clădirea, cât şi terenul de sub ea au fost cumpărate la începutul anilor ’90, a rămas ca italianul să se înţeleagă la preţ cu proprietarul. Cum şi deţinătorul clădirii ar fi interesat s-o vândă, să sperăm că vor cădea la învoială. Lucru care, în cele din urmă, ar fi benefic pentru vulcăneni, deoarece lucrul acesta s-ar traduce într-un număr de locuri de muncă deloc de neglijat
http://www.zvj.ro/

Niciun comentariu: