Radio Bunelu

În fiecare sâmbătă din vacanţa de vară, / Peştera Bolii - la dispoziţia culturii şi a iubitorilor de natură şi frumos!


de Corneliu BRAN
Responsabilii cu administrarea Peşterii Bolii, care fac parte din Asociaţia Ecologică “Petro Aqua Petroşani”, au stabilit săptămâna aceasta că, începând din vară, din momentul când elevii iau vacanţa, la Peştera Bolii vor putea fi organizate, gratuit, expoziţii sau activităţi ce ţin de cultură în general, inclusiv lansări de carte, sau cenacluri literare, ori alte activităţi legate de literatură.
„Din momentul în care se ia vacanţa mare, vrem ca Peştera Bolii să fie pusă gratuit, în fiecare sâmbătă, la dispoziţia grupurilor de copii organizate, precum şi artiştilor care doresc să-şi organizeze în peşteră o expoziţie personală (pictură, grafică, sculptură, desene, foto etc.), un cenaclu, sau o lansare de carte, ori alte evenimente legate de cultură, literatură şi artă în mod special.
Prin intermediul Ziarului Văii Jiului anunţăm pe toţi cei interesaţi că la Peştera Bolii va deveni o tradiţie ca în fiecare vară zilele de sâmbătă să fie dedicate acestor expoziţii. Pot să vină să expună atât artişti locali, cât şi artişti din întreaga ţară, acest anunţ îl vom scrie şi la cabana noastră de la peşteră, pentru ca toată lumea să ştie. Singura condiţie pe care o impunem este ca totul să se desfăşoare decent.
Nu acceptăm expoziţii cu poze obscene sau alte chestiuni din acestea, dar acceptăm lucrările de bun simţ şi pe cei care se comportă aşa cum trebuie în societate. Vă daţi seama, într-un cadru natural, ce frumos vor arăta tablourile, desenele, sculpturile şi toate celelalte.
 Noi ştim cum arată, deoarece am mai organizat şi cu alte ocazii astfel de expoziţii, dar cei care vin din afară sau n-au mai fost în peşteră vor fi de-a dreptul încântaţi”, ne-a declarat Imre Szuhanek, preşedintele Asociaţiei „Petro Aqua”.
http://www.zvj.ro/

Niciun comentariu: