Radio Bunelu

Dacă nu este reabilitat podul de la Iscroni, Vestul Văii Jiului ar putea rămâne izolat de estul regiunii


De ani buni de zile podul de la Iscroni reprezintă un pericol penrtru participanții la trafic, fie ei șoferi sau pietoni, însă răspunsul administratorului drumului rămâne invariabil: “nu sunt fonduri”.
Podul de la Iscroni este șubrezit și poate oricând să cedeze. Lateralele podului, care ar trebui folosite de pietoni, sunt blocate la capete cu bucăți din beton, tocmai pentru a le interzice pietonilor accesul în scopul de a-i feri de bucățile care se pot desprinde din construcție.
Reprezentanții Primăriei Aninoasa spun că până acum nu au avut de-a face cu evenimente nedoreite, însă starea podului a fost adusă la cunoștința celor îndreptățiți să facă reabilitări.
”Ultima adresă pe care am trimis-o a fost anul trecut. Am trimis adresa atât la inspectoratul în construcții cât și la Drumurile Naționale Timișoara. Ni s-a spus că se cunoaște problema, dar că nu sunt fonduri”, a declarat miercuri, pentru GDD, viceprimarul orașului Aninoasa, Adrian Albescu.
Potrivit sursei citate, dacă se mai așteaptă mult cu reparațiile, vestul Văii Jiului ar putea rămâne izolat. Nu de alta, dar DN66A, pe care se află și podul de la Iscroni, este singura cale de acces între Petroșani și Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani.
Cea mai mare problemă a podului de peste Jiu de la Iscroni este, potrivit reprezentanților primăriei, pe partea dreaptă a sensului de mers de la Petroșani spre Vulcan.
”Chiar am cerut în adresă să se restricționeze traficul pe un sens de mers”, a mai precizat viceprimarul.
Accesul pietonilor pe lateralele podului a fost limitat tocmai pentru a-i proteja de bucățile de beton ce se pot desprinde, asta mai ales că podul este traversat și de copii care trebuie să ajungă la școala din imediata vecinătate.
 “Pietonii nu au voie să treacă pe acolo (n.r. – părţile folosite drept trotuar pe marginea podului), pentru că de sus cad bucăţi din pod. Este într-o stare foarte proastă această construcţiespunea unul  dintre poliţiştii anino­seni.
Pe podul cu pricina trec atât autoturisme, cât și mașini de mare tonaj, fiind singura legătură între estul și vestul Văii Jiului.
Mihaela MIHAI

http://gazetadedimineata.ro/

Niciun comentariu: