Radio Bunelu

Cinci motive pentru care este bine sa mancam mai multa ceapa

Ceapa este una dintre legumele foarte importante pentru sanatatea noastra. Are avantajul de a fi bogata in sulf si contine compusi care sunt, de asemenea, importanti pentru sanatate.
ceapa
Iata cateva dintre beneficiile concrete pentru care consumul cepei este indicat:
1. Beneficii cardiovasculare
Exista dovezi clare ca sulful continut de ceapa are un rol important in anticoagularea arterelor si previne alipirea celulelor sanguine. Alte studii vorbesc despre cum compusii sulfurosi din ceapa pot reduce nivelul de colesterol din sange si pe cel al trigliceridelor, ajutand si la imbunatatirea functiilor membranei celulare. Toate aceste beneficii duc la prevenirea atacurilor cardiovasculare, se arata pe site-ul Fitnea.com.
2. Beneficii asupra oaselor
Aportul de ceapa creste densitatea osoasa si este important pentru femeile aflate la varsta menopauzei, si care, in mod normal, intampina probleme din aceasta cauza. Si tot acestea au de castigat, consumand ceapa, pentru ca li se reduce riscul de a face fractura de sold. In schimb, ceapa trebuie consumata cu o frecventa zilnica, pentru a putea avea un efect notabil.
3. Beneficii antiinflamatorii
Ceapa ar putea functiona si ca antiinflamator. O molecula unica din sulf, care se gaseste in bulb, inhiba activitatea anumitor celule albe din sange, care joaca un rol important in sistemul imunitar si declanseaza raspunsuri inflamatorii.
4. Protectie impotriva cancerului
Consumul de ceapa readuce si riscul mai multor tipuri de cancer, chiar si daca nu consumam cantitati foarte mari. Ceapa ne fereste de cancerul colorectal, laringian si ovarian. Desigur, avantajele sunt mai mari, pe masura ce crestem si cantitatea de ceapa. Specialistii recomanda ca, indiferent de modul de consum, ideal ar fi sa mancam, la o masa, echivalentul unei jumatati de ceapa.

5. Alte beneficii
Ceapa mai regleaza si nivelul zaharului din sange si previnte infectiile bacteriale. In schimb, trebuie sa avem grija cat timp o pastram, dupa ce o taiem, mai ales daca a fost expusa la caldura sau la abur pentru mai mult de zece minute, pentru ca in acest fel isi pierde caracteristicile. 
http://stirileprotv.ro/

Niciun comentariu: