Radio Bunelu

Cele mai importante alimente pentru diabetici

Din momentul în care sunt diagnosticați, diabeticii sunt obligați să urmeze un program de alimentație strict. Ei știu foarte bine lista de alimente pe care nu mai au voie să le mănânce, dar nu toți știu care sunt alimentele pe care este chiar benefic să le mănânce în cantități mari.

dreamstime.comNu este o noutate în lumea medicală că flavonoizii sunt deosebit de benefici pentru pacienții cu diabet, dar un nou studiu pune cu adevărat bazele acestui adevăr.

Cercetătorii de la University of East Anglia (UEA) și King's College din Londra au descoperit o legătură clară între antocianine (din familia flavonoidelor) și o rezistență scăzută la insulină, împreună cu un control mai bun al nivelului de zahăr în sânge la pacienții cu diabet.

La studiu au participat 2.000 de femei, care au dat detalii despre dieta lor, astfel încât cercetătorii să poată calcula cantitatea de flavonoizi consumată zilnic. De asemenea, li s-au luat mostre de sânge pentru a vedea cantitatea de zahăr din sânge și li s-a măsurat rezistența la insulină, despre care se știe că este un precursor al diabetului de tip 2.

Cercetătorii au aflat că „cei care au consumat multe flavonoide și antocianine aveau o rezistență scăzută la insulină, deci au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2", a declarat autorul studiului, Aedin Cassidy, conform Time.

Deși proprietățile antioxidante ale flavonoizilor au fost legate de un control mai bun al inflamației și al nivelului glucozei, acest studiu, publicat în Journal of Nutrition, este cel mai extins care să arate că ingerarea zilnică a unor cantități generoase din aceste elemente este asociată cu o rezistență mai scăzută a insulinei decât se credea anterior și cu o mai bună reglare a glucozei. Însă cercetătorii nu se pot pronunța încă asupra unei cantități exacte care ar trebui consumată zilnic.

Antocianinele fac parte din aceeași familie ca și flavonoizii, se găsesc în fructe și legume și conțin antioxidanți care pot proteja celulele împotriva radicalilor liberi. Ele sunt cele care dau culori vii și strălucitoare, în nunațe de portocaliu, roșu, roz, violet și albastru. Prin urmare, se găsesc în cantități mari în: fructe de pădure (mure, zmeură, afine, soc, merişoare), cireșe, coacăze negre, struguri negri, prune, rodii, căpșuni, piersici, vinete, varză roșie, fasole neagră, ceapă roșie și roșii.
http://www.semneletimpului.ro/

Niciun comentariu: