Radio Bunelu

Avalanșe de zăpadă pe Defileu. Măsuri, după investigaţii.

Infernul alb și-a arătat colții pentru județele Hunedoara și Gorj. Șoferii ce au circulat, joi, pe Defileul Jiului au făcut jaloane printre grămezile de zăpadă ce au căzut de pe versanţi.
Zăpada a căzut atât pe raza județului Hunedoara, cât și în județul Gorj, însă nimeni nu a întreprins nicio măsură. Şoferii care au avut drum între Petroșani şi Bumbeşti Jiu spun că au condus îngroziți pe acest sector de drum și se temeau ca infernul alb să nu se reverse asupra lor.
„Erau mai mult de cinci zone unde zăpada era căzută pe drum. Trebuia să fim foarte atenți cum traversăm și eram nevoiți să intrăm pe contrasens ca să ocolim zăpada căzută. Am văzut două utilaje ce au trecut pe acolo, dar au ocolit și ele zăpada, nu s-a oprit nimeni să o curețe. Cel mai înspăimântător este faptul că pe stânci sunt și blocuri mari de gheață, care dacă vor pica pot produce nenorociri”, a declarat unul dintre şoferii care a traversat, joi după-masa, Defileul Jiului.
Pe carosabil, niciun drumar care să curețe și nimeni ca să îi atenționeze pe șoferi despre zonele periculoase. Polițiștii din ambele județe au fost luaţi prin surprindere de interpelarea jurnaliştilor.
„Nu știam de aceste avalanșe, vom vorbi cu administratorul de drumuri care se ocupă se acest sector și vom încerca să remediem situația. Mulțumim pentru sesizare!”, a declarat, joi, ofițerul de serviciu al Poliției din Bumbești-Jiu.
Nici polițiștii din județul Hunedoara nu au fost mai informaţi.
„O să fac verificări să văd cum se prezintă drumul pe raza noastră de competență”, a declarat un comisar-șef de la Poliția din Petroșani.
Autoritățile spun că vor lua măsuri după ce fac verificările necesare.

http://gazetadedimineata.ro/

Niciun comentariu: