Radio Bunelu

Sapte motive de netagaduit pentru a manca avocado in fiecare zi

Pentru cei care nu au auzit de avocado, sau care nu au incercat vreodata acest fruct minunat, avocado este un fruct patat de culoare verde inchis, brun sau chiar negru, care este bun de mancat cand este putin moale la atingere.
Caloriile si grasimile sunt considerate de majoritatea oamenilor, bazati pe o demodata dezinformare, a fi napasta aspectului placut si al bunei sanatati. Acum reiese ca modul in care sunt numarate caloriile este supraevaluat, si grasimile sunt bune pentru tine, chiar necesare pentru organele vitale si pentru o sanatate optima.
Poate ca ai dat peste informatia despre incredibilele virtuti ale uleiului din nuca de cocos, citeste aici : Nuca de cocos: unul dintre cele mai mari daruri ale planetei, atunci stii ca este o grasime naturala dar saturata si ca doar acum zece ani era evitat cu desavarsire ca un ucigas cardiac.
Inaltul continut in calorii si grasimi al fructului de avocado l-au pus in aceeasi categorie suferind dezinformari, ca si in cazul uleiul din nuca de cocos, desi nu chiar atat de dramatic categorizat. Insa in ziua de azi, avocado este este din ce in ce mai mult  recunoscut de catre expertii in sanatate ca vital, si recomandat spre a fi consumat in fiecare zi!

Informatii despre grasimi, cat incap intr-o coaja de nuca

Solutiile sintetice pentru grasimi, precum margarina care inlocuieste untul, sunt mai rele decat orice problema perceputa in legatura cu untul. Acizii grasi trans din margarina si uleiurile procesate, hidrogenate sau partial hidrogenate pentru gatit si salate create din anii ’50 sunt simplu – toxice.
Utilizarea din belsug a acestor uleiuri procesate in prepararea alimentelor procesate sau chiar in diferite alimente a mai creat un nesanatos dezechilibru intre acizii grasiavocado si grasimile omega-6 fata de omega-3, un raport dezechilibrat de 20:1 sau mai mare in loc de mult mai sanatosul raport 3:1 omega-6 fata de omega-3.
Raportul nesanatos de omega-6/omega-3 este responsabil de majoritatea inflamatiilor cronice care duc la boli, inclusiv la cele de inima. Inlocuitorii toxici ai grasimilor si uleiurile hidrogenate creeaza si acestia inflamatii cronice ducand la boli. Mai multe despre acizii grasi omega-3 aici:Omega 3: importanta si sursele .
Acum chiar grasimile saturate sunt salutate de medicii si nutritionistii cu informatiile la zi ca fiind necesare pentru sanatatea nervilor, creierului si inimii. Colesterolul pielii tale incepe procesul convertirii razelor UVB de la soare in vitamina D. Peretii celulelor, tesuturile nervilor, si marea majoritate a materiei cerebrale cuprind toate grasimi, inclusiv colesterol.

Sapte motive pentru care avocado ar trebui sa fie parte din mesele tale zilnice

(1) Avocado este bogat in proteine vegetale usor asimilabile. Toti aminoacizii sunt stabiliti pentru ca metabolismul tau sa ii asambleze in proteine complete. Acest lucru inlatura o parte din sarcina pancreasului, de la eliberarea de enzime proteolitice pentru lupta impotriva celulelor canceroase, pana la descompunerea proteinelor animale.
(2) Ok, mancatori de carne, GreenMedInfo a rezumat un studiu care a aratat ca mancatul hamburgerilor cu o felie de avocado a limitat sporirea nivelului trigliceridelor serice. Cei mai invatati cardiologi considera nivelul trigliceridelor serice ca un indicator mai puternic pentru potentiale inflamatii si boli de inima decat colesterolul LDL.
(3) Avocado are un continut mare de vitamina E naturala, care este un puternic antioxidant si ajuta la prevenirea cancerului. Vitamina E sintetica poate fi toxica.
(4) Avocado ajuta ficatul sa produca glutationa, considerata de toti expertii in sanatate ca fiind antioxidantul principal. Glutationa de fapt reimprospateaza si recicleaza antioxidantii consumati si cei care provin din alte surse.
Magneziul, implicat in peste 300 de procese metabolice, este de asemenea abundent in avocado. Doi maestri intr-un singur aliment gustos. Excelent!
(5) Reduce riscul de cancer la san datorita bogatiei de luteina, vitamina E si inaltul continut in acizi oleici mononesaturati. Acest lucru a fost validat prin studii. Deci doamnelor, lasati numaratul caloriilor si mancati mai mult avocado.
(6) Avocado imbunatateste sanatatea inimii prin promovarea unui flux sanguin mai bun si prin coborarea presiunii sanguine, datorita abundentului continut de acid oleic.
(7) Avocado  imbunatateste functionarea creierului si blocheaza dementa.. Avocado este al doilea dupa afine/coacaze negre in ce priveste favorizarea sanatatii cerebrale, potrivit d-rului Dr. Steven Pratt, autor al Superalimentele Rx: Patrusprezece Alimente Dovedite ca Iti Schimba Viata/Superfoods Rx: Fourteen Foods Proven to Change Your Life.
Inaltul continut in acid oleic al avocado-ului ajuta la crearea si mentinerea mielinei, care protejeaza sistemul nervos si creierul. Mielina mai ajuta la marirea vitezei transmisiilor nervilor, ceea ce ii face pe consumatorii de avocado mai alerti si mai rapizi mental.
Concluzie: Dr. Ann Kulze recomanda un sfert pana la o jumatate de avocado zilnic. Poate fi utilizat in salate sau sandvisuri, sau ca garnitura. Dr. Ann Kulze este doctor in medicina si autoare a Dieta in 10 Pasi a Doctoritei Ann: Un Plan Simplu pentru Pierdere Permanenta in Greutate si Vitalitate Cat Este Viata de Lunga/Dr. Ann’s 10-Step Diet: A Simple Plan for Permanent Weight Loss and Lifelong Vitality.
Daca bugetul iti permite, sunt disponibile avocado organice. Daca nu, poti consuma linistit avocado, avand in vedere ca datorita cojii sale tari si groase, este unul din alimentele in care patrund cu greu pesticidele si restul chimicalelor folosite in agricultura.
http://viataverdeviu.ro/

Niciun comentariu: