Stim ca faraonii, ca si felahii (plebea Egiptului antic), foloseau ridichea neagra atat ca hrana, cat si ca remediu pentru diferite boli. Iar noi, europenii, am invatat de la romani ca radacina aceea neagra si rotunda este sanatoasa si gustoasa.
Ridichea neagra contine multa vitamina C (aproape trei sferturi din cantitatea zilnica recomandata), ajutand la intarirea imunitatii organismului. Prin cantitatea de fibre, contribuie la detoxificare si ajuta la scaderea colesterolului.
Citeste si: Ridichea neagra, urata care te vindeca
Ridichea neagra are doar 24 kcal la 100 g, ceea ce o recomanda in dietele supraponderalilor si nu numai. Este foarte buna pentru copii, fiindca fixeaza calciul si e de ajutor in tratarea racelilor. Scade colesterolul si previne aparitia bolilor de inima.
Sucul de ridiche-neagra este cel mai bun leac impotriva tusei.
Sirop de ridiche
Tai in rondele mai multe ridichi-negre curatate. La pui in straturi succesive cu zahar sau, mai sanatos, cu miere. Lasi cateva zile, apoi strecori siropul format. Cate trei lingurite dimineata reprezinta un excelent tonifiant, mai ales pentru ficatul obosit.
Tai in rondele mai multe ridichi-negre curatate. La pui in straturi succesive cu zahar sau, mai sanatos, cu miere. Lasi cateva zile, apoi strecori siropul format. Cate trei lingurite dimineata reprezinta un excelent tonifiant, mai ales pentru ficatul obosit.
Citeste si: Salata de cartofi nou cu ridichi si bacon
Salata speciala
Ai nevoie de o ridiche-neagra, un fir de praz si 500 g de ficatei de pasare. Inabusi ficateii in apa si vin (cantitati egale), le adaugi un praf de sare si unul de usturoi si lasi sa scada pe foc mic. Tai prazul in rondele si dai ridichea (curatata) pe razatoare. Amesteci totul, torni o lingurita cu ulei de masline si cateva picaturi de suc de lamaie si amesteci din nou. Serveste ca gustare.
Ai nevoie de o ridiche-neagra, un fir de praz si 500 g de ficatei de pasare. Inabusi ficateii in apa si vin (cantitati egale), le adaugi un praf de sare si unul de usturoi si lasi sa scada pe foc mic. Tai prazul in rondele si dai ridichea (curatata) pe razatoare. Amesteci totul, torni o lingurita cu ulei de masline si cateva picaturi de suc de lamaie si amesteci din nou. Serveste ca gustare.
De bucatarie: are un gust bun, chiar racoritor si este minunata in salate de cruditati sau in combinatie cu ceapa si ton, asezonata cu lamaie si 2-3 picaturi de ulei de masline.
Citeste si: Ridichea neagra de la A la V
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu