Pe lângă faptul că dau mai mult gust mâncărurilor, condimentele sunt şi foarte sănătoase. Iată care sunt cele mai bune şi cum poţi să le adaugi în alimentaţia ta, potrivit unica.ro.
Scorţişoara, plină de antioxidanţi
Scorţişoara conţine antioxidanţi, fier şi calciu. Mai multe studii au arătat că ea contribuie la reglarea glicemiei, fiind utilă celor cu diabet de tip II. Cum o foloseşti: în cerealele cu lapte, in sucurile de fructe, în iaurt, în prăjituri.
Boiaua iute te ajută să slăbeşti
Boiaua de ardei iute este utilă în cura de slăbire pentru că ridica rata metabolică. Studiile au arătat că cei care consumă boia la fiecare masă ard mai multe calorii pe parcursul unei zile. Cum o foloseşti: în orice mâncare pe care o vrei picantă, dar ţine cont că nu îţi va face bine dacă ai gastrită sau ulcer.
Cuişoarele sunt bogate în antioxidanţi
Pe lângă faptul că au o aromă atât de plăcută, cuişoarele sunt pline de antioxidanţi. Este un condiment foarte versatil pe care, însă, mulţi nu ştiu să îl folosească. Poţi să adaugi cuişoare în prăjiturile făcute la cuptor sau chiar în cerealele cu lapte.
Ghimbirul îţi protejează stomacul
Chiar dacă nu este un condiment cu tradiţie la noi, e o adevărată minune pentru sănătate. Tratează cu succes răceala, greaţa, indiferent de motiv şi mai toate problemele digestive. De asemenea, se pare că ghimbirul protejează organismul împotriva stresului oxidativ şi încetineşte dezvoltarea celulelor canceroase. Cum îl foloseşti: Îl poţi adăuga ras în ceiuri, în sucuri de fructe, în cerealele cu lapte sau în iaurt.
Usturoiul îşi protejează inima
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că usturoiul e foarte sănătos. Studiile au arătat că e foarte eficient în reducerea colesterolului şi astfel îţi protejează inima. Cum îl foloseşti: e cel mai bun în stare crudă, dar are beneficiile lui şi dacă îl pui în sosuri, marinate sau fripturi.
Scorţişoara conţine antioxidanţi, fier şi calciu. Mai multe studii au arătat că ea contribuie la reglarea glicemiei, fiind utilă celor cu diabet de tip II. Cum o foloseşti: în cerealele cu lapte, in sucurile de fructe, în iaurt, în prăjituri.
Boiaua iute te ajută să slăbeşti
Boiaua de ardei iute este utilă în cura de slăbire pentru că ridica rata metabolică. Studiile au arătat că cei care consumă boia la fiecare masă ard mai multe calorii pe parcursul unei zile. Cum o foloseşti: în orice mâncare pe care o vrei picantă, dar ţine cont că nu îţi va face bine dacă ai gastrită sau ulcer.
Cuişoarele sunt bogate în antioxidanţi
Pe lângă faptul că au o aromă atât de plăcută, cuişoarele sunt pline de antioxidanţi. Este un condiment foarte versatil pe care, însă, mulţi nu ştiu să îl folosească. Poţi să adaugi cuişoare în prăjiturile făcute la cuptor sau chiar în cerealele cu lapte.
Ghimbirul îţi protejează stomacul
Chiar dacă nu este un condiment cu tradiţie la noi, e o adevărată minune pentru sănătate. Tratează cu succes răceala, greaţa, indiferent de motiv şi mai toate problemele digestive. De asemenea, se pare că ghimbirul protejează organismul împotriva stresului oxidativ şi încetineşte dezvoltarea celulelor canceroase. Cum îl foloseşti: Îl poţi adăuga ras în ceiuri, în sucuri de fructe, în cerealele cu lapte sau în iaurt.
Usturoiul îşi protejează inima
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că usturoiul e foarte sănătos. Studiile au arătat că e foarte eficient în reducerea colesterolului şi astfel îţi protejează inima. Cum îl foloseşti: e cel mai bun în stare crudă, dar are beneficiile lui şi dacă îl pui în sosuri, marinate sau fripturi.
- See more at: http://www.obiectiv.info/gatesti-cu-boi-iaute-iata-ce-nu-stiai-despre-acest-condiment_26586.html#sthash.LHTGBXmd.dpuf
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu