Radio Bunelu

Românul care are cont de Facebook la 104 ani


Arădeanul Crăciun Pantea, un jandarm care a luptat în Al Doilea Război Mondial, s-a născut în 1909, în prima zi de Crăciun, potrivit adevărul.ro.

Acum are și cont de Facebook și e ținut la curent de tot ce se întâmplă pe pagina sa de o nepoată, cea care îl și administrează. Însă nu e lăsat la voia întâmplării, toate postările sunt făcute doar după ce Crăciun Pantea își dă acordul.

„Pentru că mulţi au auzit de el, m-am gândit să postez mai multe informaţii. Doream ca lumea să îl vadă în fotografii. De când a ajuns la vârsta de o sută de ani, oamenii vor să vadă cum arată de la an la an. Aşa că, prin acest site este foarte uşor să facem publice fotografile cu el, în diferite ipostaze. Mereu se uită la poze şi la conturile neamurilor. El urmăreşte pe Facebook activitatea cunoscuţilor“, a declarat Simona Lunga, nepoata veteranului, citată de adevărul.ro.

La 11 octombrie 1943, jandarmul Crăciun Pantea a primit ordinul de concentrare și a fost trimis în front în linia întâi, în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română.

Pe 26 aprilie 1944 a fost prins de sovietici și ținut prizonier în lagăre timp de șapte ani. A reușit să scape cu viață deși condițiile au fost îngrozitoare. 
Acum are doi nepoți și trei strănepoți, iar cel mai mic are doi ani. Veteranul lucrează în gospodărie și citește fără ochelari. Doar cu auzul mai are ușoare probleme. 

Niciun comentariu: