Radio Bunelu

Omul de 100 de kilometri pe zi, / Pe locul 5 în topul celor mai buni alergători de la No Finish Line

de Alina PIPAN
Competiţia „No Finish Line” i-a adus lui Toma Coconea recunoaşterea meritată. Locul I la categoria lui de vârstă, din 1.596 de alergători. Dacă nu ar fi avut ghinionul accidentării la genunchi, ar fi putut ajunge şi în topul alergătorilor de orice vârstă.
Daniel Halastauan s-a calificat pentru anul viitor şi a luat locul I cu echipa pentru care a alergat. 
 
Toma Coconea mai trece de o competiţie de talie mondială. Anul acesta nu a fost cel mai norocos pentru el. La X-Alps a avut tot felul de ghinioane în privinţa vremii, traseului, dar a reuşit să se califice pentru ediţia viitoare. La „No Finish Line”, o competiţie a alergătorilor, unde Toma excelează, a ocupat locul 5 din 50 de maratonişti profesionişti ai lumii şi din cei 9800 de participanţi. A avut şi aici ghinionul de a se accidenta la genunchi. A fost singurul accidentat dintre alergătorii profesionişti, dar a luptat pentru fiecare poziţie pe care o câştiga, alergând câte 100 de kilometri zilnic. A ocupat totuşi locul I la categoria lui de vârstă şi locul I cu echipa care l-a cooptat, M.I.
Locul I cu echipa, International School of Monaco, l-a ocupat şi Daniel Halastauan, alături de coechipiera Geanina Stana. Daniel şi Toma au plecat din Valea Jiului pentru a ajuta la îndeplinirea unui vis, unul pentru viitorul copiilor defavorizaţi. Pentru fiecare kilometru alergat în concurs s-a donat câte un euro. Cinste celor doi sportivi, dar şi Mihaelei Rădulescu, care i-a susţinut şi le-a mediatizat performanţele mai bine decât oricare PR din ţară. Tocmai de aceea echipa României a fost cea mai aplaudată din timpul maratonului.

Niciun comentariu: