Radio Bunelu

Drumul spre Herculane, / Locul 9 în topul drumurilor de interes naţionale

de Alina PIPAN
Putem spune că de stat stăm bine, dar cât mai stăm? Drumul spre Herculane a reprezentat şi reprezintă dezideratul numărul 1 al primarului uricănean Dănuţ Buhăescu.
 
Primarul a cerut şi a primit inclusiv susţinerea tuturor primarilor din Valea Jiului, care au semnat un memoriu trimis către toate instituţiile factor de decizie de la centru. Sunt ani de când se tot militează pentru acest drum, prin toate mijloacele şi toţi reprezentanţii politici posibili. 
Cu toate că finanţarea este încă departe, avem şi o veste bună de la guvernanţi. A fost aprobat proiectul hotărârii de guvern referitor la indicatorii tehnico-economici privind amplasamentul lucrării şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor aferente.
Drumul se află pe poziţia 9 din 50 de drumuri de interes naţional aflate în vizorul guvernului pentru finanţare, dar zone precum Braşovul au prioritate în accesarea de fonduri.
Am mai auzit şi o propunere haioasă privind accesarea fondurilor pentru acest proiect de interes naţional. Un cititor spunea că primarul nu este în stare să acceseze fonduri europene pentru această investi­ţie, pentru că acei bani nu se fură la fel de uşor. Despre cum se fură bani în România nu mai comentăm, dar este evident că o primă­rie de oraş nu poate accesa bani europeni pentru un proiect infrastructural de interes naţional, pentru un drum naţional, care uneşte nu doar două trei oraşe, ci uneşte regiuni.
Însă Uricaniul ar avea foarte mult de câştigat din modernizarea şi reabilitarea acestui drum, pentru că este localitatea din judeţ cu cele mai multe terenuri pretabile pentru investitorii mari. 
„Dacă guvernul ne-ar asigura finanţarea pentru acest drum, pentru acest proiect vital Uricaniului, aş trece cu vederea toate celelalte solicitări minore de finanţare pe care le-am înaintat către miniştri. Ar fi cea mai importantă realizare. Anul acesta nu am beneficiat de bani la realocări bugetare, dar n-ar mai durea aşa dacă am avea o speranţă. Proiectul ar pune în lumină proiecte turistice importante, multe la noi în localitate, cum este Oslea. Pentru noi este foarte important acest proiect. Tocmai de aceea la fiecare întâlnire cu miniştrii susţin această cauză, necondiţionat, aşa cum am făcut-o şi la ultima întâlnire a Asociaţiei Oraşelor din România”, ne-a declarat Dănuţ Buhăescu.

Niciun comentariu: