Radio Bunelu

Aplicația care te va înlocui pe rețelele sociale

Google plănuiește dezvoltarea unui software care îți poate prelua activitatea pe rețelele sociale, învățând să răspundă mesajelor sau actualizărilor de pe aceste canale în stilul tău, scrie BBC.

FOTO: dailymail.co.uk Noua aplicație patentată de gigantul IT învață să imite modul de răspuns al utilizatorului, cu ajutorul unui sistem sofisticat care permite colectarea și analizarea informațiilor din conturile create de acesta pe mai multe rețele sociale. Pe baza răspunsurilor utilizatorului la mesaje, actualizări de status, imagini, link-uri sau videoclipuri primite de la alți utilizatori, software-ul poate sugera replici și transmite alerte cu privire la acele conversații care necesită un răspuns mai personal.

Răspunsurile formulate de aplicație se doresc a fi o reproducere fidelă a celor pe care le-ar oferi utilizatorul. Tot ce trebuie să facă acesta este să accepte publicarea, în numele său, a replicii propuse de program. Totodată, stilul de formulare a răspunsurilor depinde și de rețeaua socială căreia îi este destinată replica. Astfel, se face o distincție între acele canale care necesită un răspuns formal, precum rețelele sociale folosite pentru managementul relațiilor profesionale, și cele unde utilizatorul comunică într-un mod mai relaxat.

Pentru a exemplifica modul de lucru al aplicației, experții de la Google au folosit situația în care David, unul dintre prietenii din rețeaua unui utilizator tocmai și-a schimbat locul de muncă. În acest caz, programul ar putea formula un mesaj adresat acestuia care sună astfel: „Salut, David, eu sunt bine, știu că lucrai la compania ABC și recent te-ai mutat la compania XYZ. Cum ți se pare, îți place la noul loc de muncă?". Deși programul prezintă potențial, BBC punctează că aplicația necesită îmbunătățiri în ceea ce privește construcția mesajelor.

Software-ul Google a fost creat cu scopul de a-i ajuta pe utilizatori să facă față multitudinii de mesaje cu care sunt bombardați pe rețelele sociale. „Popularitatea și gradul de utilizare al rețelelor sociale și a altor canale de comunicare electronică au crescut semnificativ în ultimii ani. De multe ori este dificil pentru utilizatori să țină pasul cu acestea și să răspundă tuturor mesajelor pe care le primesc", a declaratdezvoltatorul aplicației, Ashish Bhatia, inginer la Google.

Există însă și voci care punctează câteva limitări ale programului. De exemplu, Hadley Beeman, specialist în tehnologia social media, este de părere că există aspecte pe care aplicația nu le poate deduce, precum relațiile interumane. Din acest motiv, ar putea să nu transmită eficient alertele care sunt cu adevărat importante și relevante pentru utilizator.

Niciun comentariu: