Radio Bunelu

LACRIMILE ROMÂNILOR vs. LACRIMILE LUI HRISTOS

Astăzi este zi de doliu național. Doliu pricinuit de tragicul accident de circulație din Muntenegru, unde, duminică, 23 iunie a.c., și-au pierdut viața 18 români. Autocarul în care erau a căzut într-o prăpastie. Alți 29 de concetățeni de-ai noștri au fost răniți. Personal, sunt alături de familiile îndoliate din toată inima și transmit condoleanțele mele cele mai sincere, în cazul în care cineva din aceste familii citește acest articol. De asemenea, îmi exprim întreaga compasiune și pentru cei răniți și nădăjduiesc ca Domnul să se atingă de ei și să-i vindece. România întreagă este astăzi în lacrimi. Cel puțin așa îmi place să cred. Fiecare dintre noi trebuie să simțim compasiune pentru aproapele nostru. Iar aproapele nostru este orice om, indiferent de rasă, religie, sex sau alte chestiuni. Compasiunea nu este un lucru relativ și nu ar trebui (din punctul meu de vedere) să fie facultativă. Mai ales la noi, pocăiții. Fiecare dintre noi trebuie să simțim cu aproapele nostru și să iubim pe aproapele nostru chiar până la sacrificiu, dacă este nevoie. Apostolul Pavel spunea: 
„15. Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng. 16. Aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii. (…) ” (Romani 12:15-16a, VDCC)
Așadar, nu cred că ar trebui ca noi să facem diferențe: că unul este într-un fel sau altul într-alt fel. Diferența este în mâna lui Dumnezeu. Noi trebuie să ÎMPLINIM cu toată dragostea și smerenia TOATĂ Scriptura, din care fac parte și versetele citate mai sus.
ACCIDENT MUNTENEGRU. Stroe: Şoferul autocarului a murit
Este, însă, din punctul meu de vedere, legitim să ne punem o întrebare, iar această întrebare mi-am pus-o și eu: CÂȚI DINTRE CEI DECEDAȚI AU PĂRĂSIT LUMEA ACEASTA ÎMPĂCAȚI CU DUMNEZEU? CÂȚI DINTRE EI S-AU POCĂIT ÎNAINTE DE MOARTE? Este tragic momentul în care părăsești lumea aceasta fără să fii împăcat cu Dumnezeu! Dacă ai pierdut clipa întâlnirii cu Domnul Isus ca mântuitor, va veni clipa când Îl vei întâlni ca Mare Judecător. Ce vei spune atunci? Ce vei spune când îți va pune întrebarea: „CE-AI FĂCUT CU VIAȚA TA?”?
Am ascultat odată o predică a fratelui Luigi Mițoi. Și spunea fratele o pildă despre o familie de oameni înstăriți din Anglia. Așadar, la un sfârșit de săptămână cei doi au hotărât să plece în vacanță la o cabană pe care o aveau la munte. Au pus toate bagajele în trăsură și au pornit. La lăsarea serii au trecut printr-un sat. La un moment dat au auzit niște cântări foarte frumoase. Neștiind de unde vin cântările acelea măiestre, au urmat sunetele, vrând să vadă de unde vin. Așa au ajuns la o casă de adunare. Au asistat la slujbă, au ascultat cântările acelea minnuate prin care frații lăudau pe Domnul, iar la sfârșit pastorul a chemat în față pe cei care doresc să primească pe Domnul Isus în inima lor. Soția a spus soțului:
- Dragul meu, hai să mergem și noi în față și să-L primim pe Domnul!
Dar soțul, mai cerebral, așa cum de multe ori suntem noi, bărbații, a spus:
- Draga mea, tu vezi că noi acum suntem obosiți, prăfuiți de pe drum, mai bine mergem la cabană, ne odihnim, iar mâine, pentru că oricum este duminică, vom veni din nou aici și-L vom primi pe Domnul.
Zis și făcut. Au plecat spre cabană. Noapte. Au trecut cu trăsura pe lângă o prăpastie. Caii s-au speriat. Trăsura s-a răsturnat în prăpastie. Amândoi soții au murit în acea prăpastie. Nemântuiți. Neîmpăcați cu Domnul. Fără să mai aibă când se pocăi. Fără scăpare. Acum așteaptă judecata. Pentru că au irosit momentul potrivit. Biblia spune ASTĂZI, nu mâine! Mâine nu mai este al tău, dragul meu!
Dragii mei, România își plânge morții și e normal să se întâmple asta. Dar mai presus de asta, eu cred că Hristos plânge pentru cei care și-au pierdut, odată cu viața, veșnicia. Hristos plânge și pentru cei care până astăzi nu s-au hotărât pentru el. Drag suflet și scump înaintea lui Hristos, ce mai aștepți? Hristos te vrea pentru El ASTĂZI! Nu amâna! Nu întârzia! Nu pierde timpul! Nu-ți pierde veșnicia! Pocăiește-e ASTĂZI, cât mai este timp, cât Îl mai poți întâlni pe Hristos ca Mântuitor, înainte de a-L întâlni ca Mare Judecător! Ia astăzi decizia pentru Hristos!
Fii binecuvântat, suflet drag și foarte scump pentru Hristos!
AMIN!
Sursa fotografiei: http://www.realitatea.net

Niciun comentariu: