Radio Bunelu

O femeie din Romania s-a dat “preoteasa” si a strans o avere in ultimii 20 de ani


Fiti atenti cu banii dati in numele Bisericii Ortodoxe, ne avertizeaza reprezentantii ei. De peste douazeci de ani, o femeie din Moldova a strans sume uriase din donatii.


La inceput, in numele arhiepiscopiei Iasi, dar dupa ce a vazut ce succes incredibil are, a decis sa-si conduca singura afacerea. Si-a intemeiat propria biserica unde slujeste in haine preotesti, are adepti care o urmeaza pretutindeni, lucreaza gratuit pentru ea si coopereaza pentru un profit bun cu doi promotori ai unor secte numite de ei – “Biserica Paralela” si “Biserica secreta”.
Aceasta femeie de 72 de ani, din judetul Neamt, se prezinta ca “maica stareta Emanuela” si tine slujbe in fata unui altar improvizat imbracata in haine bisericesti de rang inalt, albe, exact ca cele din biserica ortodoxa. Cu mare putere de convingere, cucereste adepti care o urmeaza neconditionat si cred in harul pe care ea sustine ca-l are de la Dumnezeu.
“Ea merge si strange bani si vinde vesminte, sunt maica stareta de la Manastirea Sfantul vasile de la Bodesti. Gresit. Nu a fost niciodata stareta, nu a fost niciodata recunoscuta sau numita de catre Mitropolie.”, spune protosingel Ironim Andreescu, staretul Manastirii Sfantul Vasile cel Mare Bodesti, Neamt.
Femeia care isi asuma rolul de preot face parte din “Biserica secreta”, condusa de preoti caterisiti, din diverse motive, de biserica ortodoxa. Tin slujbe in case si apartamente unde nu oricine poate intra.
“La biserica secreta, femeile se imbracau cu vesminte si slujeau sfanta si dumnezeiasca liturghie, dar nu liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur ci liturghia lor, compusa de ei. Si hirotoneau si barbati si femei si slujeau cu totii”, spune protosingel Ironim Andreescu.
In mijlocul bisericii din Bodesti, femeia a comandat o fresca a sa, pentru inchinare.
“Ei s-au pictat atat in biserica mare, cat si in paraclisul bisericii. S-a pictat ea si cu sotul ei, Vasile Iovu si cu parintele Gherasim, care il considera ei reincarnarea lui Hristos.”, spune un preot.
Ierarhii bisericii ortodoxe au cerut sprijinul politiei, apoi al SRI, acuzind-o pe femeie ca foloseste abuziv insemne crestine si ca este creierul unei escrocherii de proportii. La perchezitiile facute la ea acasa si in doua apartamente ale ei din Piatra Neamt, s-au descoperit ateliere in care lucrau benevol cateva femei. Croitoreasa de meserie, asa-zisa “preoteasa” fabrica si vindea sute de vestminte ortodoxe, fara nicio autorizatie.
“Am inregistrat dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si furt”, spune subinspector Bogdan Ghebaur- IJP Neamt.
Elena Iovu a refuzat sa-si spuna punctul de vedere.
Mai marii Bisericii Ortodoxe au studiat cartile celor din Biserica Secreta si spun ca ei interzic familia, le cer celor casatoriti sa divorteze imediat, vor sa li se doneze apartamentele sau casele adeptilor, si le promit in schimb o locuinta in cer, iar cei care dezvaluie ce se intampla in interiorul sectei sunt amenintati ca vor muri in accidente cumplite.

Niciun comentariu: